4 Kasım 2015 Çarşamba

Mansory Ghibli


Mansory yine iş başında. Bu sefer İtalyan üretici Maserati'nin dört kapılı modellerinden Ghibli'yi güçlendiren firma bu araç için kilometrelerce öteden tanınan abartılı görsel kitlere veda etmiş. Kaput altında yapılan güçlendirme çalışmasıysa devam etmiş.


Otomobilin ön tamponu altına karbon fiberden üretilmiş bir splitter, deflektör ve süslemeler ekleyen Mansory arka bölümde kullandığı ince yapılı spoiler ve difüzörü de bu malzemeden üretimiş. İç mekanda metal pedal seti, yeni direksiyon simidi, farklı deri döşemeler ve ışıklandırmalı kapı eşikleri dikkat çekerken jant çapları 22 inçe çıkmış.

Ghibli S ve Diesel versiyonlar için güçlendirme kiti sunan firma çift turbo beslemeye sahip, 3 litre hacimli v6 motorun gücünü 480 beygire, torkunuysa 640 Nm'ye yükseltirken aynı hacimli turbo Diesel ünite 310 beygir güç, 680 Nm tork üretebiliyor.

1 yorum:

  1. Ghibli'nin ilk satışa sunulduğu zamanlarda; bu arabayı BMW ve Mercedes-Benz modelleri ile karşılaştıran arkadaşlar vardı. Bahsi geçen arabaların hepsine binmiş bir insan olarak söyleyebilirim ki; her köşe başı görmeye alıştığım arabalara göre çok daha başka bir araç. Sürüşü, dinamizmi ve tabii görünüşü ile fark yaratıyor.

    YanıtlaSil