4 Kasım 2015 Çarşamba

Honda Ridgeline Baja


SEMA'nın sürprizlerinden birisi de Honda'dan geldi. Japon üretici Baja'da çöl yarışlarına geri döneceğini açıkladı. Dahası, bu geri dönüş gelecek yıl tanıtılacak olan yeni nesil Ridgeline pick up modelin tasarım detaylarından bazılarını sergiliyor.

Ön panjur, farlar ve kaputunu seri üretim modellerle paylaşacağı duyurulan yarış aracının geriye kalanı arazi üzerinde hızlı gidebilmek için geliştirilmiş. Süspansiyondan çekiş sistemine, direksiyondan frenlere kadar her noktası HPD (Honda Performance Development) tarafından güçlendirilen araçta bir sürü LED spot, bir çift yedek lastik, arazi sürüşlerine uygun dökme jant ve özel lastikler bulunuyor.


İç mekanda tek hamlede yerinden çıkabilen direksiyon simidi, navigasyon ekipmanları, takla kafesi, yarış koltukları ve 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri bulunurken vites ve el freni kolları birbirine yakın yerleştirilmiş.

Kaputu altında aslında tanıdık bir motor bulunan yarış aracında görev yapan 3.5 litre hacimli v6 ünitenin bloğu, silindir kafaları ve krank şaftı seri üretimde de aynen kullanılacak. Yarış için çift turbo beslemeyle donatılan motor yaklaşık 550 beygir gücünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder