19 Kasım 2015 Perşembe

Ford Escape


Los Angeles yenilikleri Ford ile devam ediyor. A.B.D. merkezli üretici, Avrupa'da Kuga ismiyle pazarladığı SUV modeli Escape'i makyajladı. Kaput altında Avrupalılar için bir yenilik bulunmasa da donanımda zenginleşme söz konusu.

Edge benzeri büyük altıgen ön panjuruyla dikkat çeken araçta farlar, kaput ve ön tampon tamamen yenilenmiş. Tamponda yer alan hava girişi daralırken sis farları kenara çekilmiş. Yeni gövde rengi ve jant tasarımı seçenekleri sunmaya başlayan Escape'in stopları da artık daha kısa yapılı. Ayrıca stoplar arasında kalan bölüm de yeniden şekillendirilmiş.


İç mekanda da dikkat çekici farklılıklar sunabilen araçta yeni bir direksiyon simidi görev yaparken vites kolu, el freni kolundan boşalan yere alınmış. Havalandırma kumandaları yeniden şekillendirilirken SYNC 3 arayüzü opsiyonel olarak alınabiliyor. Adaptif cruise control, şerit takip asistanı ve gelişmiş park yardımcısı da donanıma eklenmiş.

2 ve 2.5 litre hacimli motorlarını aynen koruyan Escape'in 1.6 litre hacimli EcoBoost motoru yerini 1.5 litre hacimli kardeşine bıraksa da bu değişim Avrupa'da zaten gerçekleşmişti. Hatta bu motorla donatılmış aracın testine buradan ulaşabilirsiniz.

4 yorum:

  1. yeni platform lazım bu araca bence. çok ağır, dolayısıyla çok yakıyor. iihs den de smalloverlap puanı çok kötü.

    YanıtlaSil
  2. Turkiye'ye ne zaman gelir acaba bu makyajli hali? Focus'taki 1.5 dizel otm. ile gelse sallar ortaligi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz Avrupa için tanıtılmadı makyaj. Büyük ihtimalle Cenevre'de gösterilip 2016 yaz başı gibi gelebilir.

      Sil