19 Kasım 2015 Perşembe

Fiat 124 Spider


Fiat'tan beklenen haber sonunda geldi. İtalyan üreticinin Mazda MX-5 temelleri üzerine geliştirdiği küçük roadster modeli 124 Spider Los Angeles otomobil fuarında otomobil basınına tanıtıldı.

Yine Fiat çatısı altında olan Dodge modellerini andıran bir ön görünüm sunan otomobilde LED farlar, geniş bir ön panjur, dinamik görünüme sahip bir kaput, mat metal görünümlü A sütunu ve yan aynalar, şişkin arka çamurluklar, dümdüz bir bagaj kapağı ve dörtgen şekilli LED stoplar dikkat çekiyor.


İç mekanı sürpriz olmayan bir şekilde MX-5'ten kopyalanan otomobilin kaputu altındaysa bambaşka bir ünite bulunuyor. İlk defa arkadan itişli bir araçta kullanılan turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli benzinli motor Amerika kıtasında 160 beygir güç, 250 Nm tork üretebilirken Avrupa'da veriler 140 beygir ve 240 Nm oluyor.

6 ileri vitesli manuel veya yine 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabilecek olan otomobilin Avrupa'da daha güçsüz olmasının asıl sebebiyse gelecekte tanıtılacak olan Abarth versiyonuna yer açmak.

10 yorum:

  1. Fiat bu kopyalama işi için para veriyor mu Mazda'ya ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araç, iki markanın ortaklaşa geliştirdiği bir proje. Kopyalama değil. Subaru BRZ ve Toyota GT86 gibi.

      Sil
  2. mazda varken neden bunu alayım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tam tersini düşündüm. Sübjektif bakış açısı olsa da 124 daha güzel. Ayrıca performansı daha yüksek olacak.

      Sil
    2. Turbo motorla gelecek, atmosferik 1.5 mazda'ya göre daha kolay güç elde edebileceksin. Muhtemelen ortalama tüketim değerleri de daha düşük olacak.

      Sil
    3. ben de sırf o fiat logosu için almam bu aracı. adını duyunca midem bulanıyor. logoyu da değiştirsek bari diye bi tane çalışanın aklına gelmiyor mu. merdiven altı üretim yapan çakma makineci dükkanının logosu gibi.

      Sil
  3. 180 beygirlik abarth versyonu gelirse hafiften honda s2000 tadı alınabilir.

    YanıtlaSil
  4. fiat logoları çok çirkin

    YanıtlaSil
  5. Abarth versiyonunu gördüm omniauto.it sitesinde.
    Eğer aynısı gelirse evi satıp alıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolanıyor tahmini olarak benzeyeceği aracın fotoğrafları internette. Ben biraz daha sade görünümlü olacağını düşünüyorum. Esseesse versiyonu o şekilde olabilir ama.

      Sil