10 Kasım 2015 Salı

Cadillac XT5


Cadillac yeni nesil modellerini tanıtmaya devam ediyor. Firmanın SRX isimli aracının yerine geçecek crossover XT5 ismini alırken yaşanan değişiklikler yeni isim kadar farklı. Kaliteyi daha üst seviyeye çıkaran Amerikalı üretici daha küçük hacimli motor seçenekleriyle kendi pazarı dışında da şansını deneyecek.


CT6 modeliyle hayat bulan yeni tasarım dili yine köşeli hatlara dayanan Cadillac bu otomobilde de çizgisini bozmamış. Büyük ön panjur ve çamurluklara doğru uzayan farların tampona kadar inen LED gündüz aydınlatmaları hoş bir görünüme sahipken tampon altına mat gri renkli koruma plakası yerleştirilmiş.

18 ve 20 inç çaplı jantlarla sunulacak olan XT5 yandan bakıldığında derin dekoratif şeridiyle sade bir görünüm sunarken dik yerleştiriilmiş ince uzun stoplar, tampona gömülmüş çift egzoz çıkışı ve bu çıkışlar arasına eklenen koruma plakası dinamik bir görünüm oluşturmuş.


İç mekanda daha kaliteli malzemeler kullanmaya başlayan Cadillac bu bölümde beş renk seçeneğinin yanında alüminyum, karbon fiber ve ahşap kaplamayı da opsiyonlar arasına eklemiş. Ortası dijital bir ekrandan oluşan gösterge paneli dört kollu direksiyon simidiyle eşleştirilirken sadeleştirilmiş orta konsolda dokunmatik ekran ve yine dokunmatik havalandırma kumandaları bulunuyor.

Amerika kıtasında 3.6 litre hacimli v6 motorla satılacak olan araç yaklaşık 310 beygir güç, 365 Nm tork üretebilirken turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli ünitenin de performans anlamında büyük hacimli kardeşinden geri kalmayacağı belirtiliyor. Her iki motor seçeneği de 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder