8 Ekim 2015 Perşembe

Toyota S-FR


Toyota'nın GT86 altında konumlandıracağı bir spor araç üzerinde çalıştığı zaten biliniyordu. Bu otomobilin ilk konsept çalışması 2015 Tokyo otomobil fuarında görücüye çıkmadan önce Japon marka tarafından tanıtıldı.


Yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olan araçta dev bir ön panjur, LED aydınlatma grubu, dik bir A sütunu, uç kısmı bir spoiler şekli alan bagaj kapağı ve alt kısmı bir difüzör şeklinde tasarlanmış arka tampon dikkat çekiyor. Konseptin boyu 3.990 mm olarak açıklanırken genişlik 1.696, yükseklik 1.320, aks mesafesiyse 2.480 mm.


İç mekanında da sade bir tasarım dikkat çeken S-FR'da üç kollu direksiyon simidi, yüksek yan desteklere sahip ön koltuklar, dijital gösterge paneli, koltuk aralarına yerleştirilmiş cam ve ayna kumandaları, dik dizilmiş havalandırma sistemi butonları ve orta konsolun bir parçası olan, çift USB bağlantısına sahip tepsi bulunuyor.


Motoru hakkında kesin bir açıklama yapılmayan otomobilde 6 ileri vitesli manuel şanzıman görev yapıyor. Dedikodular arasında kaput altında 130 beygir güç üretebilen 1.5 litre hacimli bir motor yer alacağı ve toplam ağırlığın da 1 tonu geçemeyeceği bulunuyor.

4 yorum:

  1. Onur bey rwd mi?

    YanıtlaSil
  2. MX-5 İkisine de yeter. Ha bu arada sizi sözlük ortamlarında özledik. Yanlış anlaşılmasın reklam maksadım yok, arabalısözlük adında yeni bir sözlük ortamı var. Seni oradan da takip etmek isteriz.

    Dip not: Senin yayınladığın haberler hemen düşüyo oraya lakin daha hakkını vermeyi akıl eden çıkmadı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konuşmuştum oradaki vatandaşlarla ama ne dedim bilmiyorum valla. Önce bir Meta Sözlük işi hallolsun ondan sonra oraya da giderim :)

      Sil