28 Ekim 2015 Çarşamba

Nissan IDS


2015 Tokyo otomobil fuarının teması belli oldu. Uzun süredir alternatif yakıtlı araçların savaş alanı olan bu tür organizasyonlarda şimdi otomatik pilota sahip araçlar çarpışıyor. Bu otomobillerden birisi de Nissan tarafından tanıtılan IDS konsepti oldu.

Bu yıl da çoğu konseptte olduğu gibi köşeli bir tasarım diline sahip olan aracın ön bölümünde büyük bir splitter, LED farlar, kısa bir kaput, arkadan aydınlatmalı ön panjur ve kaputa doğru uzayan ön cam dikkat çekerken yanda büyük jantlar, iptal edilmiş aynalar ve gizlenmiş kapı kolları, geriye doğru açılan arka kapılar ve arka çamurlukların önüne yerleştirilen hava kanalları bulunuyor.


Ön panjurdan başlayan LED şerit yan camların altından geçerek bagaj kapağına kadar ulaşırken bu bölümde büyük spoiler, geniş bir tampon ve agresif duran LED stoplar gözlerden kaçmıyor. Arka tamponu altında bir de difüzörü bulunan aracın lastikleri sadece 175 mm genişliğe sahip.


İçerisinde dört adet tekli koltuk yer alan IDS normal modda kullanılırken bilim kurgu filmlerinden çıkmış gibi duran bir direksiyona sahip oluyor. Otomatik pilot modunda koltuklar ortaya doğru dönerken direksiyon simidi yerini bir tablete bırakıyor. Bu durumda ön panelde de büyük bir dokunmatik ekran beliriyor.

Teknik verileri açıklanmayan aracın elektrik motorlu olduğu ve 60 kWh kapasiteli pillerle donatıldığıysa kesinleşti. Bütün bu özelliklerine bakıldığında otomobilin Leaf'in gelecekte alacağı hali gözler önüne serdiği söylenebilir.

2 yorum:

  1. Otomatik pilota sahip araçlarda çarpışma önleyici sistem var �� :) '

    YanıtlaSil