1 Ekim 2015 Perşembe

Mitsubishi Lancer


Bu yıl makyajlanan otomobiller kervanına Mitsubishi'nin şık sedan modeli Lancer da katıldı. Kaput altında bir yeniliğe gidilmezken şanzımanda hoş bir farklılık bulunuyor.

Yenilenen ön tamponuyla birlikte daha yumuşak bir ön görünüme kavuşan otomobilin LED gündüz farları, sis farlarının çevresine eklenmiş. Yeni jant ve gövde rengi seçeneklerine kavuşan aracın yan aynalarına da sinyaller eklenmiş.


İç mekanda yenilenen döşemelerin yanında farklı bir navigasyon ünitesi ve daha bol metal görünümlü süsleme dikkat çekerken yeni gösterge tablosunda hem bilgi ekranı renkli hale gelmiş hem de devir ve hız göstergelerinin yerleri değişmiş.

Kaputu altında farklılık barındırmayan Lancer'ın manuel şanzımanı aynı kalsa da otomatik şanzıman seçeneğinde yenilik var. Yeni ünite, manuel kullanım modunda 8 ileri oran sunan bir sürekli değişken oranlı şanzıman (CVT).

3 yorum:

  1. umarım ps ve tork artırılmıştır ve ülkemizde de satışına başlanır...

    YanıtlaSil
  2. Onur Bey, bu sürekli değişken olayı nedir ? biraz açıklar mısınız ? yani otomatik 8 ileri mi yoksa sadece manuel kullanımda 8 ileri mi ? Şimdiden teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir çift koni etrafına sarılmış zincir veya kayıştır temel olarak. Bisikletlerde kullanılan vitese benzetilebilir. Motoru sürekli değişken devirde çalıştıran konvansiyonel şanzımanların aksine üniteyi en verimli devir aralığında sabit süratle çalıştırıp sürekli şanzıman oranını değiştirir.

      Daha bilindik bir his yaşamak isteyen sürücüler için de manuel modu bulunur ki bunlar da önceden programlanmış oranlardır. Ünite neredeyse sonsuz oranlı olduğundan manuel kullanımda da bir sürü vitese sahip olarak programlanabilir.

      Sil