28 Ekim 2015 Çarşamba

Lexus LF-FC


Bu yıl Tokyo'da konsept araç sergileyecek olan Japon üreticilerden bir diğeri de Lexus. Firmanın yakın gelecekte piyasaya süreceği amiral gemisinin ipuçlarını görebildiğimiz otomobil yine seri üretime alınması düşünülen bir kalbe sahip.

Görünümünde büyük bir sürpriz olmayan aracın önünde bulunan dev panjur ve çok parçalı LED farlar güncel Lexus modellerinde de bulunuyor. Ön tamponun yanlarına ince uzun hava girişleri açan Lexus şişkin çamurluklar, dışarıya doğru çıkıntı yapan yan etekler ve 21 inç çaplı jantlarla sportif bir görünüm sunuyor.


Kapı kolu ve aynalar gibi detayların görülmediği yan bölümü sade görünüm sunan otomobil 5.300 mm boya, 2 metre genişliğe ve 1.410 mm yüksekliğe sahip. Lexus markasının ilk LS modelini üretmesinden tam 25 yıl sonra tanıtılan konseptin dikkat çekici arka kısmında kısa bir bagaj kapağı, şişkin bir tampon ve neredeyse yere kadar uzanan LED stoplar gözden kaçmıyor.


Ön konsolu boydan boya dijital panellerle kaplanan konseptte üç kalın kola sahip direksiyon simidi, bol bol deri döşeme, ahşap ve metal kaplamalar sunuluyor. Dört adet tekli koltuğa sahip olan LF-FC'nin her koltuk sırtlığı iki parçalı olarak tasarlanmış. Ayrıca arka koltuk yolcuları için elektrikli ayak destekleri de unutulmamış.

Hidrojen yakıt piline sahip olan araç ön aksta yer alan iki elektrik motoru sayesinde dört tekerlekten çekişli. Hidrojen tüplerini "T" şekilli olarak tabana dağıtan Lexus bu sayede ağırlık dağılımını ve aracın genel dengesini iyileştirmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder