16 Ekim 2015 Cuma

Fiat Toro


Son yıllarda yükselişte olan pick up satışları üreticileri bu tip araçlar geliştirmeye itiyor. Güney Amerika pazarlarında yüksek satış rakamlarına sahip olan İtalyan markası Fiat da dört kapılı pick up işine soyunan firmalar arasına katıldı.

Cesur bir tasarıma sahip olduğu ilk bakışta görülebilen aracın iki katlı gibi duran ön bölümünde kardeş firma Jeep'in Cherokee modelinden izler görmek mümkün. Bütün gövdenin alt kısmını siyah plastikle koruyan Fiat, ön ve arkaya metalik gri renkli korumalar eklerken tavana da bagaj rayları koymayı unutmamış.


Arka bölümde de farklı çizgiler benzimseyen Toro'da çamurluklara doğru uzayan stoplar, siyah renkli tampona alınmış sis ve geri vites lambaları, dev Fiat logosu ve ortadan ayrılarak kenarlara doğru açılan kasa kapağı bulunuyor.

1.8 litre hacimli benzinli motoru 140 beygir güç üretebilen araç 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ve önden çekiş sistemiyle sunulurken 170 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli turbo Diesel ünite hem 6 ileri vitesli manuel hem de 9 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabiliyor. Otomatik versiyon dört tekerlekten çekiş sistemine sahipken diğeri iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor.

10 yorum:

  1. Şu dikey çift parçalı far tasarımını en iyi citroen kotardı. Fiat'ın multipla faciasından sonra tedbirli davranması gerek bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cherokee'nin ardından gaza geldiler onlar da.

      Sil
    2. Sanki cherokee çok sevildi de...

      Sil
    3. Beğeneni çok beğendi. Ben de hoşlanmasam da satışları katlandı Avrupa pazarında.

      Sil
    4. Bilmiyordum... Sayenizde avrupadaki estetik beklentisinin kalite standardının önüne geçtiğini tekrar anladım (yeni cherokee'nin fiat eline geçince daha avrupai bir kaliteye ulaştığını varsayıyorum).

      Sil
    5. Kalitede artış oldu. İç mekanı da daha hoş ama şu "Sev ya da nefret et" tasarımlarla aram iyi değil benim.

      Sil
  2. Yılların cherokee karizmasını 2. Sınıf bilim kurgu uzay aracına çevirdiler

    YanıtlaSil
  3. Cherokee'yi grand cherokee ile karıştıranlar var sanırım. Zira normal cherokee hiçbir zaman çok karizmatik bir araç olmadı.

    YanıtlaSil
  4. fullback'ten daha başarılı olmuş kesinlikle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tasarımı başka bir aracın aynısı değil sonuçta. Ayrıca motor seçenekleri de Türkiye'ye uygun.

      Sil