7 Ekim 2015 Çarşamba

Daihatsu D-Base


Bu yıl Tokyo'da konsept sergileyecek olan üreticiler arasına Daihatsu da katıldı. Japon firmanın hazırladığı kei car prototipi gelecekte karşılaşabileceğimiz Mira modelinin detaylarını yansıtıyor.

Köşeli hatlarıyla ilk bakışta dikkat çeken araçta ön köşelere doğru uzayan tampon, LED aydınlatma grubu, aerodinamik tasarıma sahip ön kapı kolları, mavi renkli grafikler, C sütununa doğru alınan arka kapı kolları, aşağıya doğru genişletilmiş arka kapı camları, camdan üretilmiş bagaj kapağı, boyutlara göre büyük sayılabilecek jantlar, spoiler ve deflektör gibi detaylar bulunuyor.


3.4 metre boya, 1.48 metre genişliğe ve 1.49 metre yüksekliğe sahip olan aracın iç mekanında da fütüristik çizgiler görülebiliyor. Dijital gösterge panelinin iki yanına eklenen ince yapılı havaladırma ızgaraları, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve dokunmatik ekrandan oluşan orta konsol gözden kaçmazken vites kolu yerine bir selektör kullanıldığı da görülebiliyor.

Kaputu altında 0.66 litre hacimli, 3 silindirli bir motor bulunan konseptin gücü, tekerleklere sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) aktarılırken yakıt tüketim ortalaması 3 litre/100 km olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder