7 Ekim 2015 Çarşamba

BMW M4 GTS


BMW'den merakla beklenen haber sonunda geldi. Mekanik ve görsel yeniliklerle zenginleştirilmiş M4 seçeneği GTS tanıtıldı. Alman firma, bu araçtan toplam 700 adet üreteceğini de açıkladı.

Firmanın araç üzerinde sunduğu yenilikler göze çok batmasa da yüksek teknoloji içeriyor. Otomobili ayarlanabilir bir karbon fiber splitter ile donatan BMW bu parçayı, önde 19, arkadaysa 20 inç çap sunan jantlarla aynı renge boyamış. Dış görünümünü konsept halinden doğrudan alan otomobilin kaput ve bagaj kapakları da karbon fiberden üretilirken arka bölümde yine bu malzemeden üretilen difüzör ve spoiler dikkat çekiyor.


Tahmin edilebileceği gibi yürüyen aksamında da yenilikler bulunan M4 GTS, ayarlanabilir süspansiyon sistemine kavuşurken titanyum egzoz sistemi ve karbon seramik fren diskleri standart donanımda sunuluyor. Dışarıda sunulan en büyük yenilikse OLED stoplar olmuş.

İç mekana geçildiğinde neredeyse her noktanın deri veya Alcantara ile kaplandığı görülebiliyor. Yolcu önüne GTS logosu işleyen BMW karbon fiber yarış koltuklarını donanıma eklerken arka koltuklar bu özel otomobilde yer bulamamış.


Clubsport paketini tercih eden müşterilerse arka kısımda görülebilen takla kafesi, yangın söndürücü ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerlerine kavuşuyor.

Konseptinde olduğu gibi emme manifolduna su püskürtmesi yapabilen bir motora sahip olan aracın turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli ünitesi 500 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 305 km/s'te sınırlandırılmış.

2 yorum:

  1. emme manifoltuna su püskürtmesi derken ? bagaj yada müsait bir yere eklenen methanol kit gibi bir şey mi ? onur bey ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet,sistem öyle çalışıyor ama püskürtülen şey su sadece.

      Sil