16 Eylül 2015 Çarşamba

Volkswagen Tiguan GTE


Volkswagen boş durmuyor. Tiguan'ın yeni nesil örneklerini tanıtalı daha günler olan firma bu aracın hibrit konseptini de yine Frankfurt'ta sergiliyor. Araç, düşük yakıt tüketimiyle gelecek vaad ediyor.

Markanın elektrik motoruna sahip diğer araçlarında olduğu gibi parantez görünümlü aydınlatmalarla standart versiyonlarından ayrılan otomobilde GTE logoları dışında başka görsel farklılık bulunmuyor. İç mekanda GTE logosuna sahip direksiyon simidi, metal pedal seti ve farklı bir devir göstergesi bulunan aracın vites topuzu da metal yüzeye sahip.


Kaputu altında 1.4 litre hacimli, turbo beslemeye sahip benzinli motorun 156 beygir güç üretebilen versiyonu yer alan konseptin elektrik motoruyla birlikte ulaştığı maksimum güçse 218 beygir. 6 ileri vitesli DSG ile 0'dan 100 km/s sürate 8.1 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 200 km/s.

Ortalama yakıt tüketim değeri 1.9 litre/100 km olarak açıklanan aracın sadece elektrik motoruyla ulaşabildiği menzil 50 km. Aracın tavanında yer alan güneş panelleri, ülkenin güneşli olma durumuna göre yılda 1.000 km ek menzil sağlayabiliyor.

1 yorum: