30 Eylül 2015 Çarşamba

Tesla Model X


Tesla'nın uzun süredir beklenen yüksek yapılı aracı sonunda resmen tanıtıldı. Yeni nesil Tesla modellerinin ikincisi olan aracın performans verileri yine göz kamaştırıcı.

Model S'in görünümüne alışık olanları şaşırtmayacak olan araç yuvarlak hatlarıyla 0.24'lük bir hava sürtünme katsayısı sunuyor. İnce yapılı LED farlar ve büyük jantlar sportif görünümü desteklerken en ilginç tasarım detayı yukarıya doğru açılan arka kapılar oluyor. Arka bölümde de Model S esintileri görülebilirken bombeli yapıya sahip bagaj kapağı büyük bir cama sahip.


Söz büyük camlardan açılmışken ön camın tavana doğru uzayan dev yapısı iç mekan ferahlığını artırmış Üç sıra koltuğa sahip olan Model X 2+2+2 veya 2+3+2 oturma düzeniyle ısmarlanabilirken ikinci koltuk sırasının üzerinde yapılan boşaltmalar sayesinde bu kısımda da uzun boylular için bol baş mesafesi sunulmuş.

Büyük bir dokunmatik ekrandan meydana gelen orta konsolunu Model S ile paylaşan otomobilin üçüncü koltuk sırası katlandığında tamamen düz bir zemin elde edilirken kaputun altında ikinci bir bagaj daha yer alıyor.


İlk etapta iki farklı versiyona sahip olacak aracın her iki seçeneği de dört tekerlekten çekişli. 90D isimli otomobilde 260 beygir güç üretebilen iki elektrik motoru görev yaparken P90D'nin bir motoru 260, diğeriyse 503 beygir gücünde. 0'dan 96 km/s sürate sırasıyla 4.8 ve 3.8 saniyede ulaşabilen araçların ikincisinde sunulan ek donanımla bu süre 3.2 saniyeye indirilebiliyor.

2 yorum:

  1. Arabanın dibi.

    YanıtlaSil
  2. teslayi resmi distribitörlük vasıtasıyla bekliyoruz , nereye kadar grey marketle yürüyecekler ? , grey marketle hem servis olayı sorunlu hem tüvtürk fenni muayenesinde sorunlu o yüzden tercih edilmiyor herhalde onlarda pazar payının farkında olmalarına rağmen TR pazarına girişecek bütçeleri yada bu işe girecek sermaye sahiplerini bulamadılar yoksa satılmayacak araçlar değil ortalıkta kızılaydan dağıtılmış gibi panameralar , s classlar dolaşırken

    YanıtlaSil