16 Eylül 2015 Çarşamba

Nissan Gripz


Japon üretici Nissan, SUV üretimindeki hünerlerini göstermeye devam ediyor. Frankfurt'ta yeni bir konsept sergileyen marka bu aracın sadece bir tasarım denemesi olduğunu belirtse de bazı detayların ikinci nesil Juke'ta kullanılması sürpriz olmayacaktır.

Köşeli hatlara sahip olan Gripz'in ön bölümünde ileriye doğru çıkık panjur, neredeyse çamurlukara alınmış farlar ve uzun kaput dikkat çekerken yandan bakıldığında dev jantlar, agresif girinti ve çıkıntılar, geriye doğru açılan küçük arka kapılar ve arkaya doğru inişe geçen tavan tasarımı görülebiliyor.


Yatık bir arka cama sahip olan otomobilin stopları direklerden çamurluklara doğru dönerken yükseğe yerleştirilmiş tamponun köşelerinde egzoz çıkışları bulunuyor.

Kalabalık olmayan bir iç mekan sunan konseptte klasik otomobilleri hatırlatan bir direksiyon simidi kullanılırken çift parçalı A sütunu, sabit kafalıklı sportif koltuklar, kronograf görünümlü gösterge tablosu, büyük bilgi ekranı ve küçük vites topuzu diğer detaylar arasında sayılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder