18 Eylül 2015 Cuma

Mazda KOERU


Japon üreticilerin SUV aşkı bitmek bilmiyor. Bu yıl Frankfurt'ta segmentin temsilcisi konsept tanıtan markalara Mazda da eklendi. Markanın KOERU konsepti tahmin edilebileceği gibi Kodo tasarım dilini yansıtıyor.

4.6 metre boya, 1.9 metre genişliğe ve 1.5 metre yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.7 metre olarak açıklanıyor. Tipik Mazda ön panjuruna sahip aracın LED farları iyice inceltilirken tamponlar ve kapıların alt bölümlerinde şık görünümlü metal şeritler kullanılmış.


İnce yapılı yan aynalar ve yine ince tasarıma sahip LED stoplar hoş bir görünüm sunarken bagaj kapağı üstü spoiler, 21 inç çaplı jantlar, siyah renkli tampon, kapı altı ve çamurluk korumaları, çıkıntı yapmayan kapı kolları ve tampondan çıkan çift egzoz çıkışı dinamik görünümü pekiştirmiş.

Sade bir iç mekan tasarımına sahip olan konseptte üç kollu direksiyon simidi ve düğme sayısı minimuma indirilmiş orta konsol kullanılırken hafifçe üzerine basılmış gibi duran dokunmatik ekran ve ileriye doğru uzanan vites topuzu görünümü en farklı olan parçalar.

1 yorum:

  1. diğer firmalar tasarım nasıl yapılır görsün. bilhassa kütük gibi araç tasarlayan vw görsün bunları. ha pazarlama dehası vw o ayrı.

    YanıtlaSil