2 Eylül 2015 Çarşamba

Kia Sportage


Hyundai'nin ix35 yerine piyasaya sürdüğü Tucson'un ardından kardeş firma Kia da aynı temeller üzerine geliştirdiği kompakt SUV modelini tanıttı. Yeni nesilde de sportif bir dış görünüm benimseyen aracın konfor donanımı da zenginleşmiş.

Genel hatları daha yuvarlak bir hal alan araçta yukarıya doğru uzayan farlar ve daha dik konumlandırılan ön panjur dikkat çekerken GT Line paketiyle birlikte tasarım daha da sportif hale getirilebiliyor. Bu donanım seçeneğiyle 19 inç çaplı jantlar, çift egzoz çıkışı ve LED sis farları gibi aksesuarlar araca eklenirken LED stoplar, şişkin çamurluklar ve metal görünümlü tampon altı korumaları dah güçlü bir duruş sergilenmesini sağlıyor.


Boyu 40 mm, aks mesafesiyse 30 mm uzayan Sportage'ın yükseklik ve genişliği değişmese de yeni yaşam alanı tasarımıyla hem ön hem de arka koltuklarda daha fazla diz ve baş mesafesi sunulmuş. Ağırbaşlı bir iç mekan tasarımına sahip olan araçta alt bölümü düzleştirilmiş direksiyon simidi, gösterge paneline eklenen büyük bilgi ekranı, büyüyen dokunmatik ekran ve dik yerleşime sahip havalandırma ızgaraları dikkat çekiyor.

Ses izolasyonu ve iç mekanda kullanılan parçaların kalitesi geliştirilen Sportage elektrikli ve ısıtmalı ön koltuklar, sırtlıkları katlanabilen ve yine ısıtma sistemiyle donatılabilen arka koltuklar gibi donanımlar sunuyor. Bagaj hacmi 503 litreye ulaşırken yakıt deposu da 4 litre büyümüş.


Kaput altında 1.6 litre hacimli motorun 132 beygir güç, 161 Nm tork üretebilen versiyonuyla turbo beslemeye sahip, 177 beygir güç, 265 Nm tork üretebilen seçeneği görev yapan aracın turbo Diesel motor seçenekleri de 1.7 ve 2 litre hacimli. İlk seçenek 115 beygir güç üretebilirken ikincisinin 136 beygir güç, 373 Nm tork ve 184 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen versiyonları bulunuyor. Araçlarda motorlara göre 6 ileri vitesli manuel ve otomatikle 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman görev yapacak.

9 yorum:

  1. eskiden ix35 tipsizdi sportage yakışıklıydı
    şimdi tucson (ix35) yakışıklı sportage tipsiz

    YanıtlaSil
  2. İç harika arka muazzam ön taraf s**mış

    YanıtlaSil
  3. Ön yüzü bana göre de çok çirkin. Hyundai Tucson fiyatlari aciklandi. 80 binden basliyor, 2.0 motorlu dizeli hic saymiyorum, 1.6 lt turbo benzinli bile 120 binlere uzanmis. Fiyat acayip pahali. Gidip Renault Kadjar aldiracaklar insanlara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstenen özelliklere de bağlı biraz. Örneğin Kadjar'da 4x4 otomatik seçenek sunulmuyor. Küçük Diesel olması büyük avantaj ama performans isteyenler için de mantıklı bir seçenek yok. Bir de opsiyon paketleriyle birlikte fiyatın, Icon donanımında 17.000 TL üzerinde arttığını da hatırlatırım. Hyundai'de tek opsiyon metalik boya.

      Sil
  4. 1.7 dizel yine yükselen güç Türkiyeyle dalga geçer gibi..

    YanıtlaSil
  5. Buraya yazayim da kayit altina alinsin, bu aracin on yuzu piyasaya ciktintan 2 yil sonrasina kadar agir makyaj yer. Aptal balik bakisi yapmislar resmen.

    YanıtlaSil
  6. Fiyat hakkında bilginiz yada tahmininiz var mı? ABD başlangıç fiyatı 22bin dolar görünüyor. Burada 70binlerde başlayabilir mi yoksa daha mı pahalı olur?

    2015 modelini almayı planlıyordum ama kasa yenilenince kararsız kaldım. şu anki fiyatlarla çok uçurum olmayacaksa beklemek mantıklı olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu anda Türkiye'de satılan araçlar, yeni nesil nedeniyle indirimli fiyatlardan satılıyor. Genelde Kia modelleri, kardeşi oldukları Hyundai modellerinden biraz daha pahalıya satılıyor. Bu nedenle Tucson'un teknik ikizi olan Sportage'ın giriş fiyatının 80.000 TL altında olması bana pek mümkün gelmiyor.

      Sil