10 Eylül 2015 Perşembe

Hyundai Avante / Elantra


Hyundai'nin Kuzey Amerika ve Rusya gibi pazarlarda popüler olan ve Türkiye'de de satışı devam eden Elantra modeli yenileniyor. Güney Kore'de Avante ismiyle satılan otomobil ilk olarak bu ülkede piyasaya çıktıktan sonra dünya pazarlarına yayılacak.

Hyundai'nin genel çizgisinden az da olsa uzaklaşmış gibi görünen Avante ileriye doğru çıkmış altıgen ön panjur, incelmiş farlar, agresif görünüme sahip ön tampon, büyük jant seçenekleri ve arkaya doğru alçalan tavan çizgisine sahipken arka kısımda, ucu bir spoiler gibi tasarlanmış kısa bagaj kapağı, LED stoplar ve büyük reflektörlere sahip tampon görülebiliyor.


2.700 mm'lik aks mesafesi değişmeyen otomobilin boyu 4.570 mm'ye ulaşırken genişlik 1.800 mm. Yeni nesil modelin yüksekliği de 1.440 mm.

İç mekanda diğer Hyundai modellerinden de tanıdığımız üç kollu direksiyon simidi ve sade görünümlü gösterge paneli görev yaparken büyük bir dokunmatik ekran ve dik yerleşime sahip orta konsol üst bölümü Seat León'u hatırlatıyor. Daha şık ve küçük düğmelere sahip alt bölümse kalite hissini artırmış.


Güney Kore'de 136 beygir güç üretebilen, 1.6 litre hacimli turbo Diesel motorla donatılmış seçenekleri tanıtılan otomobil 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman seçeneklerine sahip. Bu ünitenin yanında 1.6 ve 2 litre hacimli benzinli motorlar da bu ülkede satılacak. A.B.D. pazarında satılacak olan araçlarda 2 litrenin yanında turbo beslemeli, 1.4 litre hacimli bir ünite de yer alacak. Bu motor 128 beygir güç, 212 Nm tork üretebilecek ve sadece çift kavramalı şanzımanla sunulacak.

4 yorum:

  1. Yeni Ford Mondeo'yu andırıyor.

    YanıtlaSil
  2. Birgün heryer mondeo olacak :)

    YanıtlaSil
  3. Elantra yazılır ELENTRE okunur

    YanıtlaSil
  4. Tekrar olacak ama hemen mondeo benzerliği dikkat çekiyor. En azından güzel bir örnek bulmuşlar.
    Bir hyundai dizeli çok yakan algısı var onu da aşmaları lazım.' ( ben hiç elentre diye okuyanı duymadım :))

    YanıtlaSil