18 Eylül 2015 Cuma

Honda Civic


Otomobil dünyasının gözü kulağı Frankfurt'ta olsa da gezegenin başka yerlerinde öndemli tanıtımlar oluyor. Örneğin Japon üretici Honda, en uzun soluklu modeli Civic'in yeni nesil sedan seçeneğini Kuzey Amerika'da tanıttı.

2015 yılı başında New York otomobil fuarında sergilenen coupé gövdeye sahip aracın bazı detaylarını tasarımında barındıran otomobilde LED farlar, farların üzerine kadar devam eden ön panjur şeridi, şişkin ön çamurluklar ve hafifçe ovalleştirilmiş yan aynalar dikkatlerden kaçmazken kapıların alt bölümünde köşeli konturlar bulunuyor.


Eskisinden neredeyse 5 cm daha geniş olan Civic daha uzun ve alçak bir yapıya kavuşurken aks mesafesi de yaklaşık 3 cm uzamış. Aracın asıl farklı yanıysa arka kısmı olmuş. Dört kapılı coupé modellerde olduğu gibi geriye gittikçe alçalan bir tavan çizgisine sahip olan Civic'in kısa yapılı bagaj kapağı neredeyse C sütununun açısına sahip. Parantez biçimli stoplar ve ince yapılı spoiler de sportif görünümü pekiştirmiş.

İç mekana geçildiğinde bir Honda'da bulunulduğu belli olsa da çok daha derli toplu bir yapı sergileniyor. Dijital gösterge paneli üç bölüme ayrılırken düğme sayısı azaltışan orta konsolda büyük bir dokunmatik ekran kullanılmış.


Yaklaşık 30 kg hafifleyen Civic'in Amerika'da satılacak olan seçeneklerinde iki adet benzinli motor seçeneği bulunacak. 158 beygir güç üretebilen 2 litre hacimli motor Türkiye için önemli olmasa da turbo beslemeye sahip, 1.5 litre hacimli ünite, ürettiği 173 beygir güçle pazarda başarılı olma şansına sahip. Her iki motorda da 6 ileri vtiesli manuel ve sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) seçenekleri sunulacak.

17 yorum:

  1. Merhaba...

    2016'da Türkiye'de satışa sunulacak mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimalle sunulacak.

      Sil
    2. Onur 9 ileri gelecek mi ?

      Sil
    3. 160 beygir gücündeki turbo Diesel gelirse o da gelecektir. Benzinlilerde olmayacak.

      Sil
    4. Hımmm. Peki tr ye ayni bu şekilde mi gelecek kasa olarak? Değişiklik olmaz heralde ? Tek kuzey amerikada satılacak deniyor?

      Sil
    5. Avrupa modellerinde bazı değişiklikler olacaktır. Bunun yanında son yıllarda tek modeli bütün pazarlarda satma trendi var. Buna uymasını bekliyorum ben Honda'nın. Avrupa'da da sevilecek bir görünüme kavuştu bu araç.

      Sil
  2. 1.5 turbo 173 hp çok başarılı bir araç olabilir. düşük yakıt tüketimi olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. Eski bir civic kullanıcısı olarak 173 lük motor beni hayli heyecanlandırdı..Hondaya geri dönüş kaçınılmaz gözüküyor:)

    YanıtlaSil
  4. Onur Bey Merhaba;

    Honda Civic Sedan almayı düşünüyordum ancak kasa değişikliği olacaksa, 2016 model yeni kasa almaya karar verdim.

    Tahmini olarak ne zaman satışa çıkacaktır? Ocak ortası gibi alabilir miyiz, ne dersiniz?

    Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni Civic'in Avrupa'da satışa çıkma tarihi şu anda 2017 başı olarak görünüyor. Daha beklemek gerekecek yani.

      Sil
    2. Muhtemelen her zamanki gibi Abd tasarımlarından farklı bir civic gelecektir avrupaya. Ondan dolayı çokta şeyyapmamak lazım.

      Sil
    3. Civic Sedan, Toyota Corolla ve Jetta arasında kararsız kaldım. Fiyat itibariyle Japonlar daha ekonomik ama Jetta da Jetta işte.

      Black Edition Civic'in konsolu hoşuma gitti, görünüşü de daha sportif ama işte yılbaşında kasa değişecek. Gerçi değişen kasayı aynı fiyata almamız imkansız zaten ama beklesek de Civic mi alsak yoksa hiç uğraşmadan Jetta mı alsam kararsız kaldım, Toyota Corolla da fena değildi ama 3. seçenek.

      Kafalar karışık...

      Sil
    4. Üç seçenek de beni heyecanladıramıyor malesef ama yenilenmesine yakın Civic'te çok iyi indirimler yapılacak gibi.

      Sil
  5. fiyat rica ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok kardeş fiyat miyat. Galerici gibi bir hali mi var adamın? Bilse yazardı heral..

      Sil
  6. Direkt Honda'dan aldığım bilgi yeni nesil Civic'in satış tarihi Türkiye için Ekim sonu. Fiyatını merak ediyorum.

    YanıtlaSil