26 Eylül 2015 Cumartesi

Ford F Serisi Super Duty


Kuzey Amerika pazarının favori seçeneklerinden olan pick up modellerin gelişimi hız kesmiyor. Piyasanın lider markalarından Ford, F-150'nin ardından daha çetin şartlarda çalışmak için tasarlanan F Serisi Super Duty modellerini de yenilediğini açıkladı.


Bu tip araçlarda son yıllarda görmeye alışık olduğumuz şekilde güçlü bir duruş sergileyen Super Duty'nin köşeli tasarıma sahip gövdesi artık alüminyumdan üretiliyor. Bu sayede 160 kg'a varan ağırlık tasarrufu sağlanırken alçaltılmış kaput ve ön panjur, yeni LED far ve stoplar, arkalarına hava çıkışları eklenen ön çamurluklar, yeni jant seçenekleri ve daha işlevsel yan basamaklar gibi detaylar da gözden kaçmıyor.


Dış mekanda F-150 ile arada olan benzerlik içeride kopyalamaya dönmüş. Yeni gösterge paneli ve direksiyon simidi bu modelden alınırken dik yerleşimli havalandırma ızgaraları, SYNC 3 arayüzüne sahip bilgi/eğlence sistemi ve iş eldivenleriyle de kullanılabilen büyük kumanda elemanları standart donanımda yer alıyor.

Arka koltuğu altında büyük bir göz sunan pick up opsiyonel olarak 7 adet kamerayla donatılabildiği gibi treyleri de kapsayan kör nokta uyarı sistemi, adaptif cruise control, şeritte kalma uyarısı ve adaptif direksiyon sistemi donanımlar arasında bulunuyor.


Kaputu altında yer alan ünitelerin detaylarına inmeyen Ford bu motorlardan birinin Diesel, ikisinin de benzinli olacağını açıkladı. Turbo Diesel ünite 6.7 litre hacimli bir v8 olacakken benzinli seçeneklerden ilki 6.2 litre hacimli bir v8, ikincisiyse 6.8 litre hacimli v10.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder