15 Ağustos 2015 Cumartesi

Lotus Exige 360 Cup


İngiliz üretici Lotus, Exige ailesine bir sınırlı üretim model daha kattı. Daha önce tanıtılan V6 Cup temelleri üzerine geliştirilen otomobil biraz daha güçlü. Araçtan toplam 50 adet üretileceği de yapılan açıklamalar arasında.


Mat siyah renge boyanmış ve hafifletilmiş gövde parçaları arasında kaput, tavan ve ön tamir kapağı yer alan otomobilin kırmızı renkli jantları önde 17, arkadaysa 18 inç çaplı. Ön tampon altında yer alan splitter ve arka tampon altındaki difüzöründe de kırmızı şeritler dikkat çekerken büyük spoiler üzerinde 360 Cup logoları yer alıyor.


Sade görünümlü bir ç mekan sunan araçta kırmızı ve siyah suet döşemeler göze çarparken özel olarak şekillendirilmiş yarış koltuklarının kafalıklarında Lotus, sırtlıklarındaysa 360 Cup logoları bulunuyor.  Paspası bulunmayan araçta dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri standart olarak sunulmakta.


Kaputu altında 3.5 litre hacimli tanıdık bir v6 ünite görev yapıyor. 360 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen motor 6 ileri vitesli manuel şanzımanla birleşince aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması da 4 saniyenin altına inmiş. 274 km/s maksimum sürate ulaşabilen Exige 360 Cup 1.130 kg ağırlığında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder