14 Ağustos 2015 Cuma

Lexus LX570


Makyajsız haliyle sık sık kameralara yakalanan araçlardan biri olan Lexus LX570 de sonunda resmen tanıtıldı. Neredeyse her gövde parçası yenilenen aracın asıl farklılığıysa iç mekanında saklı.

Çok daha köşeli bir tasarıma kavuşan otomobilde daha ince yapılı LED farlar, dev ön panjur, yeni bir kaput, farklı tasarıma sahip 20 ve 21 inç çaplı jantlar, yan eteklere gömülmüş basamaklar, koruyucu çıtalara sahip olmayan kapılar, daha ince yapılı tavan bagaj çıtaları, inec yapılı LED stoplar, farklı bir arka tampon ve plakalık yer alırken C ve D sütunları arasında kalan yan camlar da yenilenmiş.


İç mekana geçildiğinde 4.2 inç büyüklüğünde yol bilgisayarı ekranına sahip gösterge paneli, 12.3 inç büyüklüğünde orta konsol ekranı ve 11.6 inç büyüklüğünde arka eğlence sistemi monitörleri dikkat çekerken yenilenen direksiyon simidi üç kollu ve çok daha şık bir görünüme sahip.


Orta konsolu da tamamen yenilenen aracın havalandırma ızgaraları yatay yerleşime sahipken vites konsolunda daha kısa bir vites koluyla joystick şekilli bir kumanda birimi kullanılmış. 8 kişilik oturma kapasitesi sunan lüks aracın donanımında 360 derece kamera, ısıtma ve soğutmalı ikinci koltuk sırası, LED iç aydınlatma ve kablosuz şarj platformu bulunuyor.

Kaputu altında yenilik bulunmayan LX570'te teknik ikiz Toyota Land Cruiser'ın 5.7 litre hacimli v8 motoru görev yapıyor. Bu ünite 389 beygir güç, 546 Nm tork üretebiliyor. Teknik donanımda yapılan en büyük yenilikse 6 ileri vitesli otomatik şanzımanın yerini 8 ileri vitesli üniteye bırakması olmuş.

2 yorum: