12 Ağustos 2015 Çarşamba

Hyundai Vision G


Bu yıl Pebble Beach Concours d'Elegance büyük fuarlarla yarışacak gibi görünüyor. Birçok üreticinin farklı konseptlerini sergileyeceği organizasyonda Hyundai'nin de büyük bir coupé prototipi yer alıyor.

Artık konseptlerde görmeye alıştığımız LED farlar, ince yan aynalar ve büyük jantların yanında Genesis ailesinin altıgen ön panjuruna sahip olan otomobilde ön tampon ve yan çizgiler uyumlu bir şekilde birleştirilmiş. B sütunu bulunmayan aracın kapıları, şişkin arka çamurlukların önüne eklenen kollar kullanılarak açılıyor.


Kambur görünümlü arka bölümde kısa bir bagaj kapağı sunan otomobilde dik yerleşimli LED stoplar, arka tamponun köşelerine gizlenmiş egzoz çıkışları ve ince yapılı bir spoiler görev yapıyor.


Dört adet tekli koltuğa sahip iç mekanda deri döşemeler ve ahşap kaplamaların yanında şık bir şekilde tasarlanmış metal kumanda elemanları ve altın sarısı detaylar gözlerden kaçmıyor. Dijital göstergeler artık seri üretim otomobillerde de kullanılıyor olsa da küçük dairesel çıkışlara sahip havalandırma ızgaraları orijinal bir dokunuş olmuş.

Kaputu altında Genesis ailesinden bildiğimiz 5 litre hacimli v8 motoru bulunduran konsept 420 beygir güç, 518 Nm tork üretebiliyor.

3 yorum:

  1. biraz ford mustang + biraz jaguar xj = bu araba.

    YanıtlaSil
  2. Onur abi ben bir sey sormak istiyorum. Ben Almanya da makine muhendisligi okuyorum. Derslerimizin birinde bu b sutunun nasil yapildigini tekniklerini onemini falan ogrendik ornek olmasi icin. Benim sorum su bu b sutunu olmadan bu arabalar yandan carpmalara nasi mukavemet gosteriyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yan bölümü deliler gibi güçlendirdiklerinden çok kötü değil ama yapı, bu tip darbeler için dengesiz gerçekten de.

      Sil