16 Temmuz 2015 Perşembe

Ford Mustang Apollo Edition


Ford'un efsanevi modellerinden Mustang'in tek örnek seçeneklerine bir yenisi eklendi. Bu sefer NASA'dan esinlenmiş olan aracın her noktasında Apollo uzay programının izlerini görmek mümkün.

Amerikan uzay ve havacılık kurumu tarafından Dünya dışına yollanan roketlerin boyandığı beyaz, siyah ve kırmızı renklerde üretilen otomobilin üzerinde özel grafikler kullanılmış. Ön tampon altına açısı ayarlanabilir büyük bir splitter yerleştirilirken 21 inç çaplı jantlar çift renkli olarak hazırlanmış. Aracın difüzöründe de bu iki rengin kullanıldığı görülebiliyor.


Bagaj kapağının üzerine büyük bir spoiler eklenirken gövde altına yerleştirilen LED aydınlatmalar uzay araçlarının atmosfere giriş anını sembolize ediyor. Sertleştirilmiş süspansiyon sistemiyle sunulan aracın fren sistemi de Brembo imzası taşıyor.


İç mekanı da farklı bir görünüm sunan Mustang Apollo Edition'ın paspas, koltuk ve kapı içi döşemelerinde gövdede kullanılan üç renk görülebiliyor. Özel kapı eşik kaplamaları ve sınırlı üretim plakasıyla daha da farklılaşan aracın koltuk sırtlıklarında Apollo işlemeleri yer alırken arka koltuklar iptal edilmiş.


Kaputu altında Mustang GT'de kullanılan 5 litre hacimli v8 motor yer alan otomobil bir de kompresör beslemeyle donatılmış. Bu sayede güç 627 beygire, torksa 731 Nm'ye ulaşmış.

4 yorum:

  1. Astronot adam Corvette kullanır arkadaş Mustang neymiş...

    Onur bey bu tek örnekleri açık arttırmayla falan satıyorlar di mi? Yoksa müzelerinde yığınla sınırlı üretimin turşusunu kurarlardı.

    Birde arka tarafı gösteren fotoğrafta bir şey var; kol dayamanın arkasında duran zımbırtı nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadaki şey sanırım üzerine logolar işlenmiş bir parça. Emin olamadım ama.

      Açık artırmayla satılıyorlar tek örnekler ama onu biliyorum.

      Sil
    2. Kusura bakmayın onur bey pek uğrayamadım bloğunuza; sorduğum şey arka koltukların yerine işlenmiş apollo projesinin amblemi değil kol dayamasına bağlı bardaklık gibi duran şey, eğer onu kast ettiyseniz üzerine logo işlemek pek mantıklı gelmedi.

      Sil
    3. Ben de o parçayı diyorum. Oralara hiçbir şey koymanın mantığı yok sonuçta.

      Sil