20 Haziran 2015 Cumartesi

Subaru Impreza Sport Hybrid


Subaru Impreza ailesi genişliyor. XV Crosstrek Hybrid'in ardından markanın ürettiği ikinci hibrit araç olan Impreza Sport Hybrid ilk etapta sadece Japonya pazarında satılacak.

WRX haricinde kalan kardeşlerinden daha sportif bir görünüm sunan otomobilde agresif duruşa sahip bir ön tampon, LED gündüz farları, genişletilmiş yan etekler, 17 inç çaplı jantlar, ön tampon ve yan etekler altına eklenmiş metal görünümlü süslemeler, spoiler ve beyaz zeminli stoplar bulunuyor.


İç mekanda piyano siyahı kaplamalar, mavi aydınlatmalı gösterge tablosu, dokunmatik kumanda ekranı ve metal pedal seti gibi detaylar yer alırken kaputun altında diğer hibrit kardeşinden tanıdık bir ünite yer alıyor.


2 litre hacimli boxer motoru 148 beygir güç, 196 Nm tork üretebilen otomobilin elektrik motoru da 13.6 beygir güç ve 65 Nm 'lik bir katkı sağlıyor. Sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) donatılan dört tekerlekten çekişli aracın Japon ölçüm sistemine göre ortalama yakıt tüketim değeri 4.9 litre/100 km.

3 yorum:

  1. Güvenilir ve özel araç eyvallah da onur bey subaru şu turbo kullanmama hastalığını en azından ülkemizde sattığı xv'lerde aşacak mı? örneğin levorg'da kullandığı turbo motorunu xv'de kullanacaklar mı bu konuda bir bilginiz var mı? teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ihtimalle ilerleyen zamanlarda sunulacak ama dediğiniz gibi acele etmiyor Subaru bu konuda. Aslında bu tip motorları BRZ gibi araçlara koymak lazım ama A.B.D., Çin ve Rusya gibi büyük pazarlarda araçların büyük hacimli motorlara sahip olması sorun olmadığından eski tasarım motorları kullanmak daha ucuza mal oluyor.

      Sil
  2. adama cevap vermediniz ben de bekliyorum cevabı :)

    YanıtlaSil