3 Haziran 2015 Çarşamba

SRT Tomahawk Vision Gran Turismo


Gran Turismo 6 için özel olarak yaratılan konseptler her geçen gün daha da çılgın bir hal alıyor. Son olarak Fiat Chrysler grubunun sportif araçlarla uğraşan departmanı SRT markasıyla tanıtılan üç otomobil hayal gücünün geldiği son noktayı belirliyor.


Temelde bir yarış otomobili olarak tasarlanan Tomahawk kardeşler ince yapılı LED aydınlatma grubu, dev jantlar, çift parçalı splitter, beş çıkışlı egzoz sistemi ve büyük difüzörün yanında hareket edebilen gövde panelleriyle en iyi aerodinamik yapının elde edilmesini sağlamış.

7 litre hacimli bir v10 motorla donatılan araçlardan Tomahawk S olarak adlandırılanı 792 beygir gücü arka tekerleklere yollarken basınçlı havayla çalışan bir sistem de ön aksa 215 beygir gönderiyor. Ağırlığı 918 kg olan otomobilin maksimum sürati 400 km/s'in üzerinde.


GTS-R olarak adlandırılan yarış versiyonunda aynı motorlar 1.137 + 313 beygir güç üretebilirken 661 kg ağırlığa sahip aracın maksimum sürati 480 km/s'in üzerine çıkmış.

Tomahawk Vision Gran Turismo X isimli otomobilde toplam güç 2.590 beygire ulaşırken maksimum sürat 650 km/s olarak açıklanıyor. Bu aracın kullanılabilmesi için avcı jet uçağı pilotları gibi g-tulumu giyilmesi mecburi.

5 yorum:

  1. forum olarak gran turismo turnuvası mı düzenlesek ? bunu görünce aklıma geldi ne dersiniz ?

    YanıtlaSil
  2. tomahawk vgtx modeli teoride üretilebilir mi? üretilirse o otomobil durabilir mi öyle bi fren teknolojisi var mı?

    YanıtlaSil