19 Haziran 2015 Cuma

Mercedes-Benz G500 4x4²


Mercedes bir konseptini daha gerçeğe dönüştürdü. Daha önce otomobilseverleri G63 AMG 6x6 ile şaşırtan Alman üretici şimdiyse yine G Serisi temelleri üzerine geliştirilmiş bir başka konsepti gerçeğe dönüştürüyor.

Standart G500 modellerine göre daha geniş yapılı olan araç bu nedenle genişletilmiş çamurluklara sahip. Tavanında LED aydınlatmalar bulunan G500 4x4², AMG versiyonlarında kullanılan ön tampon ve arka tekerlek önüne alınan egzoz çıkışlarına da sahip.


22 inç çaplı jantlar ve arazi sürüşüne uygun lastiklerle donatılan araçta ek alt korumalar, güçlendirilmiş amortisörler, portal akslar, üç diferansiyel kilidi, off road transfer kutusu ve yükseltilmiş süspansiyon sistemi gibi donanımlar mevcut. Yerden yüksekliği 450 mm'ye ulaşan model 1 metre derinliğinde sudan geçebiliyor.


Hem konsept versiyonu hem de standart G500 modellerinde görev yapan 4 litre hacimli v8 motoru çift turbo besleme yardımıyla 422 beygir güç, 610 Nm tork üretebilen araç 0'dan 100 km/s sürate 7.4 saniyede ulaşabiliyor.

Yeni modelin Almanya başlangıç fiyatıysa bir G500'ün iki katından fazla olan 226.100 Euro.

7 yorum:

  1. Arazi araclarinda bahsi geçen portal aks ve difransiyel kilidi ne ise yarar ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reina yollarında asfaltı ağlatmaya. Sabri reiz de bunu kolleksiyonuna ekler yakında.

      Sil
    2. Portal aks genel yüksekliği artırmadan verden yüksekliği artırmaya, diferansiyel kilidi de, askıda kalma durumunda gücün boşta kalan tekerleğe değil, yere temas eden tekerlek veya tekerleklere aktarılmasına yarar.

      Sil
    3. portal aks ı anlamadm biraz daha açabilir misiniz ? genel yükseklik dediğiniz nedir ?

      Sil
    4. Ya arkadaş çok mu zor google görsellere girip portal aks yazmak, sadece fotoğraflarla bile anlayabilirsiniz, lütfen armut piş ağzıma düş olmuyor yani..

      Sil
    5. elbette zor değildir ama otomotiv hakkında bu kadar fazla olan birine sormak daha detaylı bilgi almasını sağlayabilir yani.mesela aynı mantıkla bu aracın tanıtımını özelliklerini de google'dan bulabilirsiniz bu blog'u da gereksiz bulabilirsiniz.ama insanlar neden google'a yazmak yerine blog'a bakıyor? detaylı bilgi olduğu için

      Sil
    6. Haklısınız fakat portal aks yazıp görsellere baktığınızda ilkokul mezunu herkesin anlayabileceği görseller mevcut, bu terimi sorulmadan önce bende bilmiyordum. Dikkatimi çekince 2-3 dk içinde gerekli bilgilere ulaştım. Yani demek istediğim önce küçük bir araştırma yapıp ulaşılamayan bilgileri uzmana sormak daha verimli bir yöntem. bilgi çağında olduğumuzu unutmayalım.

      Sil