23 Haziran 2015 Salı

Lexus RC F GT Concept


Pikes Peak tırmanma organizasyonu yaklaştıkça yarışa katılacak olan otomobiller de ortaya çıkıyor. 2015 yılında Colorado'da göreceğimiz araçlardan birisi de Lexus tarafından hazırlanan RC F konsepti olacak.

Daha hafif yapılı ve 18 inç çaplı jantlar, gövde üzerinde bolca kullanılan karbon fiber, yarış için gereksiz görülen donanımlardan arındırılmış iç mekan ve polikarbonat camlar sayesinde 363 kg hafifletilen otomobil 1.420 kg ağırlığıyla hala çok hafif değil.


Dış görünümünde, diğer birçok katılımcıya oranla büyük değişiklikler bulunmayan otomobilde açısı ayarlanabilen bir splitter, dört parçalı deflektörler, genişletilmiş çamurluklar, dev bir spoiler ve farklı bir arka tampon görev yapıyor.

İç mekanda tam boy takla kafesi, özel yapım bir orta konsol, hava yastığı iptal edilmiş direksiyon simidi, yarış koltukları ve 5 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri sunan otomobilin egzos ve fren sistemleri de organizasyon için güçlendirilmiş.

Kaputu altında standart modelde kullanılan 5 litre hacimli v8 motoru kullanan yarış aracı 471 beygir güç, 530 Nm tork üretebiliyor. İlginç şekilde kullanılan şanzıman da yol versiyonundan alınan 8 ileri vitesli otomatik ünite.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder