27 Haziran 2015 Cumartesi

Kia Cee'd


Kia'nın C segmentinde yer alan başarılı modeli Cee'd makyajlandı. Görünümünde yapılan değişiklikler minimal olan otomobilin mekanik yenilikleri daha bol.

İlk bakışta farklılıkları görmek zor olsa da yuvarlak sis farları ve kromajlı süslemelere sahip olan yeni ön tampon, yine 16 ve 17 inç çaplarında farklı görünümlü jant seçenekleri, elden geçirilmiş arka tampon tasarımı ve stopların iç grafikleri güncellemeye özel detaylar.


İç mekanda daha kaliteli malzemeler ve krom süslemeler kullanılan otomobilde ses seviyesini düşürücü önlemler de alınmış. Kör nokta uyarısı, trafik işareti tanıma sistemi ve çapraz trafik sensörü de donanımda yer alıyor. Cee'd GT'nin donanımınaysa opsiyonel olarak alınabilen 320 mm çaplı ön fren diskleri eklenmiş.


Kaput altında 100 beygir güç üretebilen 1.4 ve 128 beygir gücünde 1.6 litre hacimli benzinli üniteler yer alan aracın ikinci ünitesiyle birlikte 6 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman alınabilirken i20'de de görev yapan 1.4 litre hacimli turbo Diesel motor 90 beygir gücünde.

Makyajlı i30'da gördüğümüz 1.6 litre hacimli turbo Diesel motorun 110 ve 136 beygir güç üretebilen seçenekleri bulunurken daha güçlü olan seçenekte 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman bulunuyor.


Turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli benzinli motoru 204 beygir güç, 265 Nm tork üretebilen otomobil yeni turbo beslemesi sayesinde alt devirlerde daha yüksek tork değerlerine ulaşırken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 7.6 saniyeye inmiş.

Daha önce GT Line ile birlikte tanıtılan 1 litre hacimli benzinli motorunsa 100 ve 120 beygir güç üretebilen iki farklı versiyonu bulunuyor.

5 yorum:

  1. abi konuyla çok alakasız olacak ama ben de makine mühendisliği okuyorum, puanı yüksek bir üniversite, türkçem daha iyi olsa en yüksek puanlıya gidebilirdim neyse bu ayrı bir konu. benim okul da pek bir şey öğrendiğim yok bir makine mühendisi kendini nasıl geliştirebilir neler yapabilir bu konuda yardımcı olabilir misin? ayrıca kaybeden ekşi sözlük abi biz takipdeyiz :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stajı kesinlikle küçük bir firmada yapmak lazım bir kere. Veya dev bir firmanın pek iplenmeyen bir bölümünde ki sağda solda gezinilebilsin. Onun dışında boş zamanları doldurmaya bakar öğrenmek. Lego yapmanın bile yardımı olmuştu bana :)

      Sil
    2. ÇALIŞMAK ÇALIŞMAK ÇALIŞMAK... PARAYA BAKMADAN NE İŞ OLURSA YAPACAKSIN SONRA MEZUN OLDUĞUNDA ÇOK EKMEK YERSİN..

      Sil
  2. Sözlüğe koyim Onur Bey'e bişi olmasın

    YanıtlaSil
  3. Kahrolsun kanzuk!

    YanıtlaSil