16 Haziran 2015 Salı

Jaguar XJ


BMW'nin yeni nesil 7 Serisi'ni tanıtmasının ardından İngiliz üretici Jaguar da aynı segmentte boy gösteren amiral gemisi XJ'i makyajladığını duyurdu. Tanıdık motorlarla donatılan otomobile kardeş firmadan bir de donanım paketi geldi.

Görünümünde büyük bir yenilik olmayan otomobilde full LED far ve stoplar, biraz daha geniş ön panjur, artan kromaj, yeni jant seçenekleri ve egzoz çıkışları sunulurken iç mekanda da en büyük farklılık yeni gösterge tablosu tarasımı olmuş.


Kardeş firma Land Rover'ın Range Rover modellerinde sunulan Autobiography donanım paketi de sadece uzun aks mesafeli araçlarda alınabilen bir opsiyon haline gelmiş. Bu araçlarda baklava desenli deri döşemeler, Alcantara kaplı tavan, 10.2 inç büyüklüğünde bir çift eğlence sistemi ekranı, 20 inç çaplı jantlar, elektrikli, ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonlarına sahip arka koltuklar gibi aksesuarlar bulunmakta. Ayrıca Meridian ses sisteminin de 1.300 Watt çıkış gücü sunan bir seçeneği donanıma eklenmiş.


R-Sport isimli sportif donanım paketindeyse siyaha boyanmış krom yüzeyler, üç parçalı splitter, geniş yan etekler, ince bir spoiler, dörtlü egzoz çıkışı ve siyah renkli, 20 inç çaplı jantlar, karbon fiber veya piyano siyahı kaplamalar, sportif tasarımlı koltuklar ve direksiyon simidi sunulmuş.


Kaput altında tanıdık motorlas sunan XJ ailesinin 3 litre hacimli turbo Diesel ünitesi 300 beygir güç, 700 Nm tork üretebilirken aynı hacme ve kompresör beslemeye sahip benzinli motor 340 beygir güç, 450 Nm tork üretiyor. Yine kompresör beslemeye sahip 5 litre hacimli v8 motorunsa 510 beygir güç, 625 Nm tork ve 550 beygir güç, 680 Nm tork üretebilen iki seçeneği bulunuyor. Otomobillerin tamamında 8 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder