19 Mayıs 2015 Salı

Oettinger Volkswagen Golf 500R


Geçtiğimiz yıl Golf R temelleri üzerine geliştirdiği modifikasyon kitlerini tanıtan Oettinger bu araçları yeterince güçlü bulmayanlar için çıtayı biraz daha yükseltti.

Daha geniş hava girişlerine sahip yeni ön tamponun altına splitter ekleyen firma çamurluklarla birlikte yan etekleri de genişletmiş. 20 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin arka bölümünde büyük bir spoiler, daha agresif görünümlü bir tampon ve difüzör yer alıyor.


Süspansiyon sistemiyle birlikte aksları da yenilenen otomobilde kullanılan yeni fren sisteminde 380 mm çaplı ön diskler dikkat çekiyor.

İç mekanda herkesin hoşuna gitmeyeceğini düşündüğüm kaplamalar dikkat çekerken deri ve Alcantara döşemelerle turuncu renkli dikiş iplikleri araca daha sportif bir hava katmış. Sabit kafalıklı ön koltuklarda 500R logoları göze çarpıyor.


Kaputu altında turbo belemeye sahip 2.5 litre hacimli motor kullanılan otomobil 518 beygir güç, 680 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 300 km/s'in üzerinde.

Fiyatının Almanya'da yaklaşık 150.000 Euro seviyesinden başlaması beklenen aracın 600, 650 ve 750 beygir güç üretebilen versiyonları üzerinde de çalışılıyor.

4 yorum:

  1. bu modifiye ile alakasız ama sizce golf'ün avrupa'daki başarısının sebepleri neler? sadece kalite veya f/p olamaz modern çağın efsanesi olmasını nasıl açıklarsınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tok kapı sesi :D
      (Biri yazmadan yazayım da aradan çıksın)

      Sil
    2. Ahaha. Aslında sebeplerden birisi olabilir.

      Golf'ün başarısının sebebi Toyota'nın marka olarak başarılı olmasıyla aynı bence. Toyota'nın hemen hemen hiçbir aracı sınıfının performans, donanım ve fiyat gibi kriterlerinde en üst sırada değil fakat her şeyi ortalamanın biraz üzerinde verebiliyorlar.

      Golf de böyle. Ne performans, ne tüketim, ne tasarım ne de kalitede en üst sırada fakat hepsinde iyi yerde olduğu için mantığa çok hitap ediyor.

      Sil
  2. golf r ve r400 de motor 2 lt bunda ise 2.5 lt(Audi rs3 motoru) kullanılmış...750 hp yi 2 lt(golf r motoru) den çıkarmanız daha bi anlamlı olurdu...

    YanıtlaSil