4 Mayıs 2015 Pazartesi

Mercedes-Benz G Serisi


Mercedes'in en uzun soluklu arazi aracı G Serisi makyajlandı. Dikkatli gözlerin fark edebileceği değişiklikler görünümü çok farklılaştıramasa da kaput altında daha önemli yenilikler bizleri bekliyor.


Ana hatlarında değişiklik yapılmayan aracın standart modellerinde daha sportif bir ön tampon ve gövde rengine boyanmış AMG çamurluklar yer alırken yeni renk ve jant seçenekeleri de dikkat çekiyor.

İç mekan tasarımında da farklılık bulunmayan G Serisi'nde ismi G 350d olan modelin 3 litre hacimli turbo Diesel motoru 245 beygir güç, 600 Nm tork üretebilirken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 8.9 saniyeye inmiş.


G 500 4x4² konseptinde kullanılan çift turbo beslemeli 4 litre hacimli v8 motora kavuşan G 500 artık 422 beygir güç, 610 Nm tork üretebilirken 100 km/s sürate ulaşma süresi 5.9 saniye olarak açıklanıyor.


AMG modelleri de güçlenen G Serisi'nde G 63 AMG 571 beygir güç, 760 Nm tork üretebilirken G 65 AMG'nin çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli v12 ünitesi 630 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebiliyor.

12 yorum:

  1. Mercedesin saheseri.

    YanıtlaSil
  2. yeşil renk eğer seri üretimde ( Herhalde Öyledir ? ) renge bak AMAN TANRIM DİDİM !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harbiden ya o nedir öyle ? Parayı harcayacak yer bulamayan zenginlere göre resmen Londra'daki Arap plakalı ucubeye çevrilmiş arabalar gibi olmuş yazık etmişler efsaneye

      Sil
    2. Mor, turuncu ve sarı da var seçenekler arasında üstelik.

      Sil
  3. modelin üretimine son verilirse resmen duygulanırım. bu araç hakkında ileri geri konuşulmasın modernciler gle hakkında konuşsun.

    YanıtlaSil
  4. normal yollarda bunu kullanmak çok mu abes ? yoksa bana mı öyle geliyor ?=

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden pek normal değildi ama 20 inç çaplı jantlarla şu sıralar arazide daha garip duruyor bazı versiyonları.

      Sil
    2. g350 d şehiriçinde kullanılır mı sence? görüşün nedir onur ? ya da genel bir görüş şehiriçiyle ilgili ?

      Sil
    3. Yine en mantıklı versiyon G350d şehir için. Pek aerodinamik olmadığından yüksek hızdansa şehire daha bir yakışıyor aslında.

      Sil
  5. G180 gelse de herkes alabilse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen cumhurbaşkanımızı dinlemedin sanırım. Herkeşler alabiliyor artık bu mersedesleri. Hala almadıysan vatana ihanet ediyosun demektir.1!1!1

      Sil
  6. G serisi malesef şehiriçi maymunu oldu yıllardır. Eskileri ne güzeldi be. Al w123ten dizel motoru off road yağlama sistemini çak 3 tane katır gibi kilitli dif. Çiçek amunüm çiçek. Şimdikilere bak concon apaçi jantları devasa tasarruftan uzak motorlar aşırı elektronik donanım. Airbus a320 type ratingim var onda bile bu kadar sensör yok. Nerde 80lerin expedisyon araçları nerde bu petrolcü arap oyuncakları. Çok içlendim Onurum çok.

    YanıtlaSil