19 Nisan 2015 Pazar

Volkswagen C Coupe GTE


Volkswagen'in her büyük otomobil fuarında yeni bir konsept tanıtma alışkanlığı sürüyor. Alman üretici bu yıl Çin'de geleceğin lüks sedan modellerinin neye benzeyeceğini C Coupé GTE ile gösterdi.

Markanın son yıllarda edindiği köşeli hatları sürdürdüğü görülen konseptte LED aydınlatma grubu, sportif görünen bir ön tampon, 22 inç çaplı jantlar, dar yan camlar, ince yapılı yan aynalar, gizlenmiş kapı kolları, farlardan stopların iç köşelerine kadar ulaşan çizgi, cam tavan ve tampona gizlenmiş dört egzoz çıkışı dikkat çekiyor.


Köşeli tasarımın devam ettiği iç mekanda ince yapılı havalandırma ızgaraları, alt kısmı düzleştirilmiş şık direksiyon simidi, tamamı dijital gösterge paneli, dokunmatik orta konsol, büyük vites topuzu ve dört adet tekli koltuk bulunurken ön koltukların arkasına dokunmatik ekranlar entegre edilmiş.

Boyu 5 metrenin üzerinde olan konsept 3 metreyi aşan aks mesafesiyle özellikle arka koltuk yolcularına konforlu yolculuklar sunarken 1.930 mm genişlikten bütün yolcular yararlanıyor.


Kaputu altında görev yapan benzinli motor 210 beygir güç üretebilen konseptin elektrik motoru 124 beygir gücünde. Karma kullanımda 245 beygir güç, 500 Nm tork üretebilen ikili aracı 0'dan 100 km/s sürate 8.6 saniyede ulaştırabiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan konseptin maksimum sürati 232 km/s. Sadece elektrik enerjisiyle 50 km menzil sunabilen otomobilin ortalama yakıt tüketim değeriyse 2.3 litre/100 km olarak açıklanıyor.

2 yorum: