30 Nisan 2015 Perşembe

Volkswagen Beetle GRC


Volkswagen, Global Rallycross Championship organizasyonunda kullanılacak olan Beetle modelini tanıttı. Dış görünümü sade olarak tanımlanabilecek aracın kabuğunun altıysa çok farklı.

Eskiden olduğu gibi ön ve arkasına eklenen havalandırma yarıklarının haricinde arka çamurlukları önüne de hava girişleri açılan otomobilin arka camı büyük bir spoilere ev sahipliği yapıyor.


İç mekanda zorunlu koşulan güvenlik donanımları haricinde bir de motor görülebilen otomobilin ön koltuklar arkasına yerleştirilen turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motoru 553 beygir güç, 630 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli sıralı şanzımana sahip olan otomobilde dört tekerlekten çekiş sistemi de kullanılırken bu sayede 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 2 saniye civarına inmiş.

4 yorum:

  1. İki saniye mi yanlış okumuyorum değil mi

    YanıtlaSil
  2. emin misiniz koray bey? :)

    YanıtlaSil
  3. AWD, 500 + Hp güç, 600 + Nm tork, muhtemelen bizlerin günlük araçlarımızda kullandığı 6 ileri viteslilere nazaran çok çok daha kısa şanzıman oranları ve çok çok daha yumuşak lastikler, 1210 Kg minimum ağırlık vs. vs. Bi zahmet 0-100 2 sn. olsun :)

    Hoş: https://www.youtube.com/watch?v=DB-eyUE_KPs

    YanıtlaSil