11 Nisan 2015 Cumartesi

Shelby Baja 700


Ford'un başarılı arazi performansı sunan pick up modeli F-150 SVT Raptor bir modifikasyon operasyonunda daha başrol oyuncusu oluyor. Bu sefer güçlendirme işlemi Shelby tarafından yapılmış.

İki yıl önce tanıtılan versiyonundan daha iddialı olan araçta farklı görünüme sahip 18 inç çaplı jantlar, daha küçük boyutlu ön tampon, büyük LED spotlar, elektrikli olarak hareket eden yan basamaklar, farklı bir arka tampon ve yeni bir süspansiyon sistemi kullanılmış.


Gövde grafikleri de yenilenen Baja 700 iç mekanında yeni deri döşemeler ve orta konsol üzerine eklenen üçlü gösterge paneliyle farklılık yaratmış.

6.2 litre hacimli v8 motoruna kompresör besleme uygulanan aracın gücü 700 beygire ulaşmış. 50 örneği bulunacağı açıklanan Baja 700 standart araçtan 45.000 Dolar daha pahalı.

6 yorum:

  1. bunu dükkana ticari alsan ocak söndürür

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yakar yakar da bizim 4 buçuk tonluk kıyıcılar var onları çekmeye de böyle bişey lazım

      Sil
  2. Shelby'nin Ford ile ilişkisi nasıl? Mercedes-Benz ile Amg gibi alt marka ilişkisi şeklinde mi? Porsche ile Ruf gibi sadece şasi alıp yeniden yapılandırma şeklinde mi? Yoksa daha farklı mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amerika'da işler biraz daha farklı. Adamlar daha rahat ulaşabiliyor istedikleri aracın istedikleri parçalarına. Bu nedenle daha çok Ruf ve Porsche gibi ilişkileri. Çoğunlukla modifikasyon ama arada özel modeller de çıkıyor.

      Sil
  3. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil