16 Nisan 2015 Perşembe

Peugeot 308 R HYbrid


Fransız üretici Peugeot'dan beklenmedik ataklar gelmeye devam ediyor. Markanın başarılı modeli 308'in güçlü versiyonları tanıtılmaya devam ederken hibrit teknolojisi de kendisini iyiden iyiye ön plana itiyor.

Geniş hava girişlerine sahip ön tampon ve yeni ön panjuruyla agresif bir görünüm sunan otomobilin kaputuna hava çıkışları açılırken jant çapları 19 inçe ulaşmış. İnce uzun yan aynalara sahip olan konseptin çamurlukları genişletilirken yan etekler de aynı şekilde genişlemiş.

Daha önce tanıtılan sportif model konseptlerinde olduğu gibi çift renkli gövdeye sahip olan 308 R HYbrid konseptinin arka bölümünde öndeki kadar agresip görünen tampon ve büyütülmüş spoiler dikkat çekiyor.


İç mekanda dört adet tekli ve sabit kafalıklı yarış koltuğuna sahip olan otomobilde bol bol R logosu ve kullanılan farklı kumaşlar seri üretim modelle arada farklılık oluşturmuş.

Önde 380, arkadaysa 290 mm çaplı fren disklerine sahip olan aracın hibrit güç ünitesiyse Quartz konseptinden alınmış. Turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli benzinli motoru 270 beygir güç üretebilen araç herbiri 115 beygir gücünde olan iki elektrik motoruyla donatılmış.

Karma kullanımda 500 beygir güç, 730 Nm tork üretebilen konsept dört tekerlekten çekiş sistemi ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 4 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılan araç seçilen sürüş moduna göre motorlarını farklı konfigürasyonlarda kullanabiliyor.

10 yorum:

  1. tam sevicem aklıma eski arabam geliyor ya pejot bırak bu işleri diyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aklını sevdiğimin keratası seni

      Sil
  2. vitesi daha piyasaya bile çıkmamış olan volkswagenin 7 kişilik suvunun consepti olan crossblue nun çakması yaparak tarrihe geçtin PEJO

    YanıtlaSil
  3. Hayaller 4 saniye gerçekler 10.9

    YanıtlaSil
  4. 308 diye uğraşacaklarına adam gibi süpercar yapsalarmış bari

    YanıtlaSil
  5. Araç ne zaman Türkiyeye gelecekmiş?Özellikleri neymiş,kaç saatte şarj oluyormuş?Daha detaylı bilgileri merakla bekliyoruz Agamemnon Bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk olarak seri üretime alınması gerekiyor ki henüz o belli değil.

      Sil
    2. Kamber de gelmiş...

      Sil