2 Nisan 2015 Perşembe

Kia Novo


Kia'nın New York standında yeni Optima'nın yanında bir de konsept yer alıyor. Daha çok büyük şehirler için düşünülmüş olan otomobil modifiye edilmiş bir Cerato platformu üzerine geliştirilmiş.

Fütüristik görünüme sahip olan konseptin tipik Kia ön panjuru dik yerleştirilirken LED farlar ve tamponun kenarlarına yerleştirilmiş hava girişleri sportif bir görünüm sunuyor. 20 in çaplı jantlara sahip olan aracın yan aynaları yerine kameralar yerleştirilirken B sütunu iptal edilmiş.

Arka kapıları geriye doğru açılan Novo'nun kapı kolları gizlenirken arka bölümde farlarla uyumlu görünüme sahip LED stoplar, küçük bir bagaj kapağı, yatık arka cam, tampon içerisine gizlenen egzoz çıkışları ve deflektörler görülebiliyor.


Minimalist bir iç mekana sahip olan konseptte üzerine kumanda düğmeleri eklenen, alt bölümü düzleştirilmiş direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, şalter şekilli cam açma düğmeleri ve dokunmatik kumanda elemanları bulunuyor.

Kaputu altında güncel Kia ve Hyundai modellerinde de görev yapan turbo beslemeli 1.6 litre hacimli benzinli motor görev yapan otomobilin şanzımanı da 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik ünite.

5 yorum:

  1. buradan hyundai/kia'ya önerim var vw/audi misali veya toyota/lexus gibi kia'yı premium marka yapın. hyundai hacim otomobillerine devam etsin kia'ya bu payeyi verin grupta iki hacim markası yerine biri lükse kaymalı bakın psa bile o yönde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kia bunu yapıyor zaten, citroen'in ds'i ayırması kadar sert değil belki ama amaçları kia'yı premium yapmak.

      Sil
  2. Optima'ya da 1.6 motor gelecekmis. Fiyatı kaç kuruş olur ki acep?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben olsam Passat'ın giriş modeliyle aynı fiyata çıkarırdım piyasaya.

      Sil
  3. dostum kia demişsin ama bu araç peugeot?

    YanıtlaSil