3 Nisan 2015 Cuma

Hyundai Enduro ve RM15


Hyundai bu yıl New York'ta kendisinden söz ettirmemiş olsa da gezegenin diğer ucunda durum farklı. Güney Kore merkezli üretici kendi evinde iki farklı konseptle dikkatleri üzerine çekti.

Enduro ile kompakt bir SUV konsepti yaratan Hyundai bu aracın ön bölümüne büyük bir panjur, farklı görünümlü hava girişleri ve LED farlar yerleştirirken çamurlukların üzeri siyah plastikle korunmuş. Büyük jantlar, gizlenmiş A sütunu, yan eteklerin arkasına eklenen hava girişleri ve yan aynalar yerine kullanılan kameralar diğer dikkat çekici detaylar.


Arkaya geçildiğinde bagaj kapağı camını çevreleyen stoplar ve hava çıkışlarına sahip tamponla birlikte büyük bir merkezi egzoz çıkışı ve tampona eklenen büyük bir çekmece gözden kaçmıyor. HND-12 kodlu konsept 4.271 mm boya, 1.852 mm genişliğe, 1.443 mm yüksekliğe ve 2.650 mm aks mesafesine sahip.

Kaputu altında turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli bir motor bulunan araç 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzımana da sahip.


Hyundai'nin ikinci sürprizi olan RM15 geçtiğimiz yıl tanıtılan Veloster Midship konseptiyle hemen hemen aynı görünüme sahip. Hafifletilen 19 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin gövde grafikleri de yenilenirken arka bölümden görülebilen motorun üzeri kapatılmış.


Kullanılan hafif malzemeler sayesinde önceki konsepte oranla 195 kg hafifleyen otomobil 1.260 kg ağırlığında. Merkezi yerleşime sahip 2 litre hacimli motorunu koruyan konsept turbo besleme yardımıyla 300 beygir güç, 383 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip olan RM15 gücü arka aksa aktararak 0'dan 100 km/s sürate 4.7 saniyede ulaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder