2 Nisan 2015 Perşembe

Honda Civic Concept


2015 New York otomobil fuarında büyük bir sürpriz var. Japon üretici Honda efsanevi modellerinden Civic'in bir sonraki neslinin neye bezeyeceğini bir konseptle otomobilseverlere gösterdi.

Kaslı bir görünüme sahip olan otomobilde LED farlar ve sportif görünümlü tamponun etrafına yerleştirilen gündüz farları dikkat çekerken siyah renkli ön panjur, ince tasarımlı yan aynalar, büyük jantlar ve şık yan etekler ön ve yandan aracı tanımlayan detaylar arasında sayılabilir.


Arka bölümü daha da agresif görünen konseptte bagaj kapağı üzerinden birleşen LED stoplar, büyük bir spoiler, hava çıkışı görünümlü süslemelere sahip tampon ve ortaya yerleştirilmiş büyük egzoz çıkışı görülebiliyor.

A.B.D.'de turbo beslemeye sahip 1.5 litre hacimli motora sahip olacağı açıklanan yeni nesil Civic büyük ihtimalle Avrupa'da da aynı motor seçeneğine sahip olacak. Bu ünite 6 ileri vitesli manuel veya sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla eşleştirilebiliyor.

4 yorum:

  1. Motor gücü 160-180 hp aralığında olursa çok alınır bir pozisyonda olur.

    YanıtlaSil
  2. Japonlarla konuştum haberler iyi. Motor gücü 130-150 hp aralığında olan az alınır pozisyon için de ayrı bir donanıma sahip olacakmış.

    YanıtlaSil
  3. Honda'nın daha önce yaptığı açıklamalar doğruysa -ki 2 ve 3.5 litre hacimli motorlarda doğru oldukları anlaşıldı- yaklaşık 200 beygir gücünde olacak 1.5 litre hacimli motor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Honda'dan beklenen hareketler. 1.6 atmosferik motordan 20 yıl önce 160 hp çıkarmayı başaran bir firma sonuçta. Güzel haberler bunlar.

      Sil