6 Mart 2015 Cuma

Suzuki iM-4 ve iK-2


2015 Cenevre otomobil fuarının bir başka sürprizi de Suzuki'nin standında görülebilir. Japon üretici model gamında yer alan araçları küçültme yoluna giderken bu amaçla iki ayrı hatchback modeli satışa sunacak.

Minik bir SUV olarak tanımlanabilecek olan iM-4 dış tasarımında genel olarak yumuşak hatlara sahip. LED farları ön panjur üzerinde de devam eden otomobilin kromajlı çerçevelere sahip sis farları tamponun köşelerine yerleştirilmiş. Kapılarda köşeli hatlar dikkat çekerken C sütunu kalın tutulmuş.


Arka bölümde yer alan spoiler alt kısmında büyük 3. stop lambasını gizlerken büyük LED stoplar ve tampona alınmış ince yapılı sis farları dikkatlerden kaçmıyor. 3.693 mm boya, 1.709 mm genişliğe ve 1.566 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.438 mm olarak açıklanırken jant çapları 18 inç.

Modaya uyup hibrit bir sistemle donatılan otomobilde kullanılan benzinli motor 1.2 litre hacimli. Konseptte ayrı dört tekerlekten çekiş sistemi bulunuyor.


Suzuki'nin fuarda sergilediği ikinci konseptse 2016 yılında seri üretime alınacak olan iK-2. LED farlar ve dar bir ön panjura sahip olan aracın tamponu agresif bir görünüm sunarken 18 inç çaplı jantlar, şişkin çamurluklar, genişletilmiş kapı alt bölümleri, bagaj camının üst ve altına eklenen birer spoiler LED stoplar ve ön tamponu andıran görünümüyle agresif arka tampon diğer detaylar arasında sayılabilir.


4.023 mm boya, aynalarla birlikte 1.920 mm genişliğe, 1.450 mm yüksekliğe ve 2.520 mm aks mesafesine sahip olan otomobil yeni bir platform kullanırken kaputu altında turbo beslemeye sahip 1 litre hacimli motor görev yapıyor.

1 yorum: