24 Mart 2015 Salı

Saleen S302 Black Label


Teknik olarak batmış olsa da yeni araçlar tanıtmaya devam eden Saleen bu güne kadar ürettiği Ford Mustang temelli en güçlü otomobilini Los Angeles'ta sergiledi.

Agresif görünümlü bir gövde kitine sahip olan aracın kaputuna ek hava girişleri açılırken ön bölüm tamamen farklı. Farların etrafı siyaha boyanırken ön panjur ince yapılı ızgaralara sahip. Tampon üzerinde yer alan hava girişleri de büyürken altta bir splitter dikkat çekiyor.


20 inç çaplı jantları da yeni yan etekleri gibi siyaha boyanan aracın ön çamurluğu üzerine özel grafikler uygulanırken daha agresif bir görünüme sahip olan arka tamponda ince hava çıkışları, difüzör ve merkezi sis farı görülebiliyor. Bagaj kapağı üzerine eklenen spoiler aracın görünümünü tamamlıyor.


İç mekanında büyük bir değişiklik sunmayan aracın gösterge tablosu farklı grafiklere kavuşurken direksiyon simidinde, koltuklarda olduğu gibi deri ve Alcantara döşemeler görülüyor. Orta konsol üzerinde ek göstergeler dikkat çekerken sınırlı üretim plakaları ve özel vites topuzu yeniliklerin geri kalanını oluşturmakta.

5 litre hacimli v8 motora bir kompresör besleme ekleyen Saleen üniteden 730 beygir güç, 812 Nm tork alabilmiş.

2 yorum:

  1. Teknik olarak derken? Saleen'nin tasarımlarının en çok yakışacağı mustang serisinde batmış olması büyük talihsizlik, niye batmış acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşük satışlar, yüksek giderler.

      Teknik olarak batık firma ama yeni bir alıcı çekmek için bu şekilde çırpınıyor olabilir.

      Sil