5 Mart 2015 Perşembe

Morgan Aero 8


Bu yıl Cenevre'nin sakinlerinden birisi de Morgan. İngiliz üretici Aero 8 modelinin yeni halini sergilerken klasik tasarımı bir kenara bırakmadığını da gösterdi.

Otomobilin MINI'den alınan farlarını koruyan Morgan bu parçaların yerlerini değiştirirken tamponda da küçük değişiklikler yapmış. Çok daha büyük değişiklik sunan arka bölümde yükseltilen bagaj kapağı geriye doğru açılırken çift egzoz çıkışının da arkaya alındığı görülüyor.


İç mekana geçildiğinde de klasik görünümün korunduğu görülüyor. Alt bölümü düzleştirilmiş direksiyon simidi ve BMW'den alınan kollar modern dokunuşları oluştururken bol bol deri döşeme ve ahşap kaplama kabin içini doldurmuş. Orta konsola eklenen şalterler de bu modelin yenilikleri arasında.

Kaputu altında BMW raflarından alınan 4.8 litre hacimli v8 motoru bulundurmaya devam eden otomobil 367 beygir güç üretebiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan araç opsiyonel olarak otomatik şanzımanla da alınabiliyor.

2 yorum:

  1. Eski aero 8 tasarımına göre arkası daha iyi olmuş. Ama aeromax, aero ss, aero coupe çok daha güzeller hala. Eski tasarımcısı matthew humphries dönemi morgan'a çok şey kazandırdı. O döneme ait eva gt projesi iptal edilmemiş olsaydı çok daha şık otomobiller görebilirdik belki de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eva GT ile harika işler görebilirdik gerçekten de. Bugatti ve Fisker etkileri konseptte. Çok şık araçtı.

      Sil