4 Mart 2015 Çarşamba

Mercedes-Benz Concept V-ision e


Geçtiğimiz ay, Cenevre'de V Serisi temelli bir konsept sergileyeceğini açıklayan Mercedes sözünü tuttu. V-ision e, markanın bu araca plug-in hibrit uygulaması yaptığında elde edilen otomobili gözler önüne seriyor.


Sportif hava girişlerine sahip ön tampon, daha geniş yan etekler, bagaj kapağı üzerine eklenen spoiler ve 20 inç çaplı jantlar gibi detaylarla sportif yüzünü gösteren otomobilin iç mekanındaysa lüks hakim. Beyaz renkli deri döşemeler, ahşap taban kaplaması ve alüminyum kaplamalar şık görünürken arkada sunulan iki koltuğun da öndekiler gibi elektrikli olarak kumanda edilebilmesi konfor seviyesini artırmış.

Panoramik cam tavana sahip olan konseptin ön koltukları arkasında büyük tepsiler yer alırken yaşam alanında görülebilen en büyük sportif dokunuş metal pedal seti olmuş.


Geçtiğimiz aylarda konsept hali tanıtılan C350 e'nin hibrit motor grubuna sahip olan aracın turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motoru 211 beygir güç, 350 Nm tork üretebilirken elektrik motoru 122 beygir güç, 340 Nm tork üretebiliyor. Karma çalışmada 333 beygir güç, 600 Nm tork alınabilirken ortalama yakıt tüketim değeri 3 litre/100 km olarak açıklanmış.

Sadece elektrik motorunu kullanarak 80 km/s süratin altında kalmak şartıyla 50 km yol yapabilen konsept 0'dan 100 km/s sürate 6.1 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 206 km/s olarak açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder