30 Mart 2015 Pazartesi

Lincoln Continental


Ford'un lüks markası Lincoln bu yıl New York otomobil fuarına dikkat çekici bir konseptle katılacak. Son yıllarda modellerinin çoğunda kısa isimler kullandığı görülen A.B.D. merkezli üretici organizasyonda Continental modelinin geri dönüşünü müjdeleyecek.


2016 yılında seri üretime geçmesi planlanan büyük sedan konseptinde Bentley'in aynı ismi taşıyan modellerinin izlerini görmek mümkün. Geniş ön panjurunun ortasında büyük bir Lincoln logosu bulunan otomobilde Laser destekli LED farlar kullanılmış. Tamponların alt bölümü ve yan etekler kromla kaplanırken ön çamurluklar arkasına eklenen kromajlı süsleme içerisine aracın model adı yazılmış.


21 inç çaplı jantlara sahip olan konseptin B sütunları gizlenirken kapı kolları gövde içerisine gizlenecek şekilde tasarlanmış. LED stoplar üzerinde biten bagaj kapağına marka ismi yazılırken arka tampon gövdeye entegre edilmiş. Egzoz sisteminin dörtlü çıkışı da tamponun alt bölümünde görülen kromajlı bölgeye gizlenmiş.


İç mekanda deri, krom ve Alcantara bolluğu dikkat çekerken ön bölümde büyük göbekli üç kollu direksiyon simidi, dijital gösterge paneli, metal süslemeli pedallar, dokunmatik bilgi ekranı, tamamı kromajlı orta ve ara konsollar ve dokunmatik ekranın soluna alınmış şanzıman kumanda düğmeleri gözlerden kaçmıyor.


Dört koltuğa sahip olan konseptin koltuk sırtlıkları çift parçalı açı ayarına olanak tanıyor. Arka bölümde yer alan geniş orta konsola şampanya dolabı, tepsiler ve havalandırma sistemi kumandaları bulunurken ön koltuklar arkasına eklenen fermuarlı cepler yerlerinden çıkarılıp deri çantalar olarak kullanılabiliyor.

Kaput altında turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli benzinli bir v6 barındıran konseptin teknik verileriyse henüz açıklanmadı.

7 yorum:

  1. "İŞTE ARADIĞIM İÇ MEKAN BEN BÖYLE PARÇA PARÇA OLANLARI SEVMİYORUM ONURCUĞUM EVOQUE TARZI ARAÇLAR OLMALI YADA VOLVONUN YÜZEN KOKPİT KONSEPTLİ ARAÇLARI GİBİ OLMALI " DERDİM ÇOK PARAM OLSA

    YanıtlaSil
  2. model isimlerinin aynı olmasından bir sıkıntı çıkmıyor mu?(ben çıkıyor diye biliyordum hatta arada bahsediliyordu bazı markaların seri olarak giden modellerinde vs. bazen harf oyunu yaptıkları bu yüzden). tescillememiş mi yada bentley continental ismini?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkıntı çıkıyor. Örneğin, Porsche 911'in isminin ilk üretildiği zamanlarda ve planlarda "901" olması kararlaştırılmış ancak Peugeot "ortada 0 taşıyan 3 rakamlı model isimlerinin " en azından Fransa topraklarında kendisine ait olduğunu belirtince isim 911 olarak değiştirilmiş. Burada öyle büyük bir yaygara çıkacağını düşünmüyorum pek, ama dediğim gibi normalde sorun oluşturan bir durum.

      Sil
    2. Continental kısmında çıkarsa zaten Ford çıkarır sorunu. Lincoln Continental Bentley'inkinden eski.

      Sil
  3. ford lüks modellerde fütürist değil klasist tasarımın başarılı olacağını daha önceden görmeliydi. lincoln'ün yolu açık ford da sade fütürizmi detayları özenmek şartıyla uygularsa başarısı artarak devam eder.

    YanıtlaSil
  4. bana nedense başka bir continental'i hatırlattı! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bentley yönetimine de hatırlattı ki dalga geçip duruyorlar tanıtıldığı günden beri.

      Sil