2 Mart 2015 Pazartesi

Lamborghini Aventador LP 750-4 Superveloce


Lamborghini Aventador ailesi genişlemeye devam ediyor. Ailenin en yüksek performans sunan versiyonlarında kendisine yer bulan SV takısı sonunda bu otomobile de eklendi.

Hem daha uzun hem de çift katlı bir splitter şekline bürünen ön tamponu farklı dış tasarımı başlatırken değişiklikler yeni yan etekler ve sürekli açık durumda olan arka hava girişleriyle devam ediyor. Çok daha agresif bir arka görünüme kavuşan otomobilde büyük bir spoiler, tamamen yenilenmiş arka tampon, dört egzoz çıkışı ve büyük difüzör görev yapmakta.


Önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı jantlarla donatılan model standart olarak karbon seramik fren disklerine sahip olacak. Daha yoğun karbon fiber kullanımıyla 50 kg hafifleyen Aventador SV 1.525 kg ağırlığında.

İç mekanda farklı tasarıma sahip koltuklar, özel paspaslar, daha çok yerde göze çarpan karbon fiber kaplamalar, Alcantara döşemeler ve yenilenen gösterge paneli grafikleri dikkat çekerken SV logoları da koltukların kenarına işlenmiş.

6.5 litre hacimli v12 motoru 750 beygir güç, 690 Nm tork üretebilen otomobil dört tekerlekten çekiş sisteminin de yardımıyla 0'dan 100 km/s sürate 2.8 saniyede ulaşabilirken maksimum süratinin 350 km/s üzerinde olduğu açıklanıyor.

11 yorum:

  1. Bir Lamborghini efsanesinin daha sonuna geldik... bi dakika: Aventador piyasaya çıkalı zaten 3 sene oldu, Murcielago SV çıktığında sekiz yaşındaydı. Nasıl bu kadar çabuk yaşlandırdılar?

    YanıtlaSil
  2. eski SVlerdeki hava yok. aventador kendisi zaten fabrika çıkışı SV gibiydi, böyle ayrı bir havası olmamış. elektrik alamadım Onur Bey ben bu SVden.

    YanıtlaSil
  3. Ben SV'nin nispeten çabuk gelmesini daha başka seçenekleri de olacağına bağlıyorum. Yeni aracın üretilmesine daha çok var. Lamborghini, Aventador'u bu kadar versiyonla bırakmaz gibime geliyor.

    YanıtlaSil
  4. SV olunca arkadan itiş bekledim bir an ama dört çekermiş bu da

    YanıtlaSil
  5. kırmızı bu agresif yapıya çok iyi gitmiş gerçi lamborghini buna koyu turuncu falan der herhalde ferrari meselesinden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kırmızı demeyeni döverler :) ama ferrarininkinden daha koyu bi kırmızı bu. o yüzden koyu turuncu vs. muhabbeti dönceğini sanmıyorum

      Sil
  6. Araç arkadan itişli Onur bey.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Araç arkadan çekişli Adsız bey.

      Sil
    2. YA YETER BE YETER SUYUNU ÇIKARDINIZ HA ÇEKİŞ HA İTİŞ NE FARKEDER

      Sil
    3. Araç 4WD Adsız beyler.

      Sil
    4. Evet, Lamborghini modellerinde kullanılan (-4) uzantısı dört tekerlekten çekişli modellere veriliyor.

      Sil