5 Mart 2015 Perşembe

Koenigsegg Agera RS


Regera ile Cenevre'ye etkileyici bir giriş yapan İsveç merkezli firma Koenigsegg'in bu yıl sunacağı tek yenilik bu araç değil. Agera ailesinin pist ağırlıklı sürüşler için tasarlanan modeli RS de fuarın gözdeleri arasında.

Görsel yeniliklerinin neredeyse tamamı fonksiyonel olan otomobilin ön tamponunda daha büyük bir splitter ve deflektörler kullanılırken yan bölümde de deflektörler dikkat çekiyor. Yan aynaları daha aerodinamik hale getirilen araç karbon fiber jantlarla donatılırken ön çamurluklar arkasında açılan havalandırma yarıkları büyümüş. Arka tampon üzerinde yer alan hava çıkışları şekil değiştiren Agera RS'te kullanılan spoiler de büyümüş.


Büyük bir değişiklik sunmayan iç mekan önceden de olduğu gibi birçok farklı şekilde kişiselleştirilebiliyor. Bu bölümde en çok dikkat çeken farklılıklarsa yenilenen sabit kafalıklı koltuklar ve daha zengin telemetri verisi gösterebilen yol bilgisayarı olarak sayılabilir.


Kaputu altında tanıdık 5 litre hacimli v8 motor görev yapan Agera RS çift turbo besleme yardımıyla 1.160 beygir güç üretebiliyor. One:1 modelinden esinlenen aerodinamik paketi gövde altında da kendisini gösteren araçtan toplam 25 adet üretilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder