20 Mart 2015 Cuma

Jeep Wrangler


Moab Easter Jeep Safari her yıl olduğu gibi 2015'te de farklı Jeep konseptlerine ev sahipliği yapıyor. A.B.D. merkezli marka bu sene de yedi konseptle organizasyonu renklendirirken bu araçlardan dördünün Wrangler temelli olduğu görülüyor.


Bu dörtlü grubun en farklı modeli klasik çizgilere sahip Chief isimli araç. 70'li yılların Cherokee modelini anan arazi aracında genişletilmiş çamurluklar, kromajlı tamponlar, çift renkli gövde, 5 cm alçaltılmış tavan, kesilmiş C sütunları, 17 inç çaplı jantlar, kromajlı yan aynalar ve yakıt deposu kapağı bulunuyor.

5 cm yükseltilen süspansiyon sistemi, yeni kilitli diferansiyeller, akslar ve aktarma organlarına sahip olan Chief dev arazi lastikleriyle donatılmış. Kaput altında görev yapan 3.6 litre hacimli v6 motorsa gücünü 6 ileri vitesli manuel şanzımanla aktarıyor.


Afrika safarileri için uygun bir görünüm sunan Wrangler Africa bej renge boyanmış gövde ve 17 inç çaplı jantlarıyla dikkat çekiyor. Yükseltilmiş tampon seti, ek sis farları, tavan bagaj sepeti, vinç ve ön çamurlukların arkasına eklenen yakıt bidonları bu konseptin farklı yanları olarak görülebilirken stepnenin de bagaj zemini altına alındığı görülebiliyor.


35 inç çaplı arazi lastikleri, yenilenen akslar, 5 cm yükseltilen süspansiyon sistemi ve farklı dengeleyiciler donanıma eklenirken 2.8 litre hacimli turbo Diesel motor otomatik şanzımanla eşleştirilmiş.


Farklı görünümlü konseptlerden birisi de pick up gövdesiyle dikkat çeken Wrangler Red Rock Responder. İnce ön tampon, karartılmış arka bölüme sahip farlar, vinç, 17 inç çaplı jantlar, genişletilmiş çamurluklar, özel gözlere sahip kasa ve iptal edilen arka tamponlara sahip olan araç 37 inç çaplı lastiklerle donatılmış.


Gövdesi altında da ellenmedik yer kalmayan bu konseptte de süspansiyon yükseltme kiti, yeni akslar ve diferansiyeller kullanılırken 3.6 litre hacimli benzinli motoru otomatik şanzımanla eşleştirilmiş.


Geçmişe gönderme yapan bir diğer konsept olan Staff Car 40'lı yılların willys modellerine göndermeler yapan detaylara sahip. Kum rengi gövde ve yine aynı renge boyanmış 16 inç çaplı çelik jantlarilk bakışta dikkat çekerken yine çelikten üretilmiş ince tamponlar, çamurluklara eklenen basit aydınlatmalar, çekme halatı ve kumaş tavan gözlerden kaçmıyor.


Kapıları bulunmayan aracın yan basamakları üzerinde araç gereç sabitleme bölümleri bulunurken yan aynalar da genel yapıya uygun olarak sade bir şekilde tasarlanmış. Yedek lastik bagaj kapağına eklenirken yanına da yakıt bidonu yerleştirilmiş. Bu bölümde ayrıca telsiz anteni de görülebilmekte.

35 inç çaplı lastikler, 5 cm yükseltme kiti ve yeni akslarla donatılan konsept 3.6 litre hacimli benzinli motora ve 6 ileri vitesli manuel şanzımana sahip.

7 yorum:

  1. Sağ arka çamurluğun oradan kaputa doğru giden şey tam olarak ne anlayamadım. Bilgilendirirseniz sevinirim Onur Bey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kürek sanki

      Sil
    2. Staff Car hakkında konuşuyorsak telsiz anteni o. Willys'de de vardı aynı şekilde.

      Sil
    3. O baltanin yanindaki acayip sey anten mi simdi :)

      Sil
    4. baltanın yanındaki kürek, arka teker davlumbaz üstünden eğilerek öne gelen şey anten.

      Sil
  2. fiyat rica ediyorum

    YanıtlaSil