6 Mart 2015 Cuma

Italdesign Giugiaro GEA


Lüks elektrikli otomobil pazarı önümüzdeki yıllarda birçok seçeneğe sahip olacakmış gibi görünüyor. Bu yıl Cenevre'de tanıtılan konseptlerin büyük bölümünde bu motorlar görev yaparken Italdesign Giugiaro gibi bazı üreticiler de işin içerisine performansı da katmayı uygun bulmuş.

nanoFlowcell QUANT F tarzı lüks bir otomobil olan GEA genel olarak yuvarlak hatlara sahip. İnce yapılı aydınlatma grubu hem ön hem de arkada Laser menzil belirlemeye sahipken düz tutulan burun yapısı heybetli bir görünüm sağlamış.


Yandan bakıldığında şişkin çamurluklar çerçevesiz camlar ve siyaha boyanmış tavan sayesinde bir kubbe gibi görünen üst bölüm dikkat çekerken 26 inç çaplı dev jantlar 60 adet kola sahip. 5.37 metre boya, 1.98 metre genişliğe ve 1.46 metre yüksekliğe sahip olan otomobil 3.33 metre gibi uzun bir aks mesafesi sunuyor.

Geriye doğru açılan arka kapılar ve iptal edilen B sütunu sayesinde giriş çıkışı rahat olan iç mekanda dört adet tekli koltuk yer alıyor. Fütüristik çizgilerin hakim olduğu ön panelde sürücü, ilginç formlu direksiyon simidi nedeniyle bir uçak kullanıyormuş gibi görünürken gösterge paneli ve diğer kumandaların dijital olması sürpriz değil.

Ağırlığı 2 tonun biraz üzerinde olan otomobilde görev yapan dört elektrik motoru 775 beygir güç üretebilirken dört tekerlekten çekişli araç 250 km/s maksimum sürate sahip.

2 yorum:

  1. Yolun yarısını deviren benim gibilerin, zamanında başından kalkamadıkları NFS III Hot Pursuit diye bir yarış oyunu vardı. Bu oyunda Italdesign markasının "italdesign scighera" diye bir otomobili vardı ki bugün bile tasarım olarak muhteşem hatlara sahip olduğunu düşünürüm.

    Yıllar geçtikten sonra yazınızı okuyunca birden aklıma geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ona Alfa Romeo logosu koymuşlardı. Artık kendi logolarıyla iş yapabiliyorlar.

      Sil