4 Mart 2015 Çarşamba

Infiniti QX30


Japon üretici Infiniti de Cenevre'ya konsept araçla gelen firmalar arasında yer alıyor. Markayı 2016 yılından itibaren kompakt SUV segmentinde temsil edecek olan modelin neye benzeyeceği de bu şekilde belli olmuş oldu.

Firmanın son yıllarda benzimsediği akıcı çizgiler ve özellikle yan yüzeyde görülen dalgalar bu otomobilde de önümüze çıkıyor. Düşük burun tasarımı, ince yapılı farlar, agresif görünümlü ön tampon ve 21 inç çaplı jantlar sayesinde sportif bir görünüm sunan aracın geniş yan etekleri ve ok ucu biçimli C sütunu da dinamik bir görünüm sunuyor. Arka bölümde yer alan ve C sütununun uzantısı gibi duran spoiler, yatık bagaj camı, LED farlar, metalik tampon koruması ve tampona gizlenen çift egzoz çıkışı diğer detaylar arasında sayılabilir.


İç mekanda sade çizgiler sunan konseptin direksiyon simidinin altı düzleştirilirken gösterge panelinde klasik bir tasarım benimsenmiş. Çift renkli deri döşeme yaşam alanına seçkin bir hava katarken metal havalandırma ızgaraları ve piyano siyahı panele gizlenen müzik ve havalandırma sistemi kumandaları göz yormuyor.


Kaputu altında turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli bir motor görev yapan aracın teknik verileri açıklanmasa da Mercedes'in MFA platformu üzerine inşa edileceği düşünüldüğünde motor seçeneklerinin de A Serisi ve GLA gibi araçlarla paylaşılacağı söylenebilir. 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan QX30'un önden ve dört tekerlekten çekişli versiyonları bulunacak.

1 yorum:

  1. Dış tasarımı Mazda'dan aynen aldıkları iyi olmuş.

    YanıtlaSil