3 Mart 2015 Salı

Hyundai ix20


Güney Kore merkezli üreticilerden Hyundai model gamını geliştirmeye devam ediyor. Markanın küçük MPV modeli ix20 hafifçe makyajlanırken sunulan şanzıman seçeneklerinde de yeniliğe gidilmiş.

Otomobilin ön panjurunu elden geçiren Hyundai yeni far iç tasarımını da uyguladıktan sonra 16 ve 17 inç çaplı jantlara farklı seçenekler eklemiş. Arka bölümdeyse LED stoplar dikkat çekiyor.


İç mekanda tasarım yeniliği sunulmasa da opsiyonel donanıma ısıtmalı direksiyon simidi eklenmiş. Aracın sahip olduğu ses sistemi de yenilenerek 1 GB depolama alanı, Bluetooth bağlantısı, USB ve Aux girişlerine kavuşmuş.

Kaput altında görev yapan benzinli motorlar 1.4 ve 1.6 litre hacimli. Sırasıyla 90 ve 125 beygir güç üretebilen ünitelerden büyük hacimli olanı artık 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabiliyor. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla alınabilen turbo Diesel motorlardan 1.4 litre hacimli olanı 77 ve 90, 1.6 litre hacimli olanıysa 115 ve 128 beygir güç üretebilen seçeneklere sahip.

2 yorum:

  1. türkiye'de tutmadı. kardeşi kia venga biraz daha tuttu sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, Venga daha sık görünüyor etrafta. Gerçi ikisinin de üzerine çok gitmedi firmalar. Belki yeni motor ve şanzıman seçenekleriyle bir daha denerler.

      Sil